Wegbeschrijving Vlaams Parlement

Vlaams Parlement

Huis van Vlaamse Volksvertegenwoordigers, ingang via 'De Loketten'

Ijzerenkruisstraat 99

1000 Brussel


Het Vlaams Parlement ligt in het hart van Brussel en is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer.

De gebouwen van het Vlaams Parlement liggen op ongeveer een kwartiertje wandelen van het Centraal Station, op 200 meter van de metrohalte Madou en op 400 meter van de metrohalte Kunst-Wet. Bus 29, 63, 65 en 66 stoppen in de omgeving van het Parlement (uitstappen aan halte Drukpers). Tram 92 en 94 hebben haltes in de Koningsstraat (uitstappen aan halte Congres of halte Park).

Dienstregelingen vind je op www.mivb.be.

Als je met de wagen komt, dien je er rekening mee te houden dat parkeerplaatsen in Brussel schaars zijn. De dichtstbijzijnde parkeergarage ligt in de Wetstraat.

GPS- en routeplannergebruikers: Stel je bestemming in op ‘Leuvenseweg 86’ of ‘Leuvenseweg 27’, dan word je naar het Vlaams Parlement geleid.

Personen met een handicap kunnen de ondergrondse parkeergarage van het Huis van de Vlaamse Volksvertegenwoordigers gebruiken. Uit praktische overwegingen is het aangeraden om vooraf een telefonische afspraak te maken via het nummer 02 552 15 14. Per verdieping is er een parkeerplaats voor personen met een handicap. De maximumhoogte voor wagens die de parkeergarage binnenrijden, is 1,80 meter.