Het gekaapte brein. Verslavingsgedrag beter begrijpen. Webinar via Zoom

Deze webinar richt zich naar iedereen die verslavingsgedrag beter wil verstaan. Paul Van Deun probeert een aantal antwoorden te geven vanuit bevindingen in de neurowetenschappen en vanuit zijn bevindingen als ambulant therapeut.

Praktische info

  • Wanneer: 22 april 2021, van 13.30 u tot 15.00 u
  • Doelgroep: iedereen is welkom. Ben je iemand die zelf problemen ervaart met alcohol of andere drugs? Of ken je iemand (familie of vrienden) waar je bezorgd over bent door zijn problematisch gebruik van alcohol of andere drugs.
  • Type: Seminarie
  • Prijs: Gratis. Inschrijven is wel verplicht. Na de uiterste inschrijvingsdatum ontvang je per mail een bevestiging van deelname en de Zoom-link.
  • Locatie: Online via Zoom. De praktische instructies versturen we naar je mailadres enkele dagen vooraf.
  • Aantal deelnemers: minimum 10
  • Begeleiders: Paul Van Deun, klinisch psycholoog/voorzitter VAD
  • Accreditering: werd aangevraagd

Meer info

Inhoud

In deze webinar gebruikt Paul Van Deun zijn boek ‘Het gekaapte brein. Verslavingsgedrag beter begrijpen’ als rode draad.

Je kan verslaving op verschillende manieren bekijken: als aangeleerd gedrag, als een gevolg van een onderliggend psychisch probleem of als een resultaat van factoren die zich situeren binnen een gezin of de ruimere maatschappij.

De laatste jaren is de neurobiologische kijk op verslaving erbij gekomen. Vanuit de neurowetenschappen zijn verschillende mechanismen beschreven waarbij de hersenfuncties verstoord raken door frequent gebruik van roesmiddelen of door gokken en gamen.

Hoe kunnen we verslaving beter begrijpen en hoop bieden?

Paul van Deun geeft een aantal wetenschappelijke verklaringen die houvast bieden voor de betrokkenen en hun omgeving. Hij probeert te antwoorden op vragen als: waar komt het vandaan, wat kan ik eraan doen en welk resultaat kan ik verwachten? Kennis helpt het individu om de regie over het gedrag opnieuw in eigen handen te nemen.


Inschrijven

enkel via inschrijvingsformulier inclusief vragenlijst, en vóór 19 april 2021

A webform by Podio