Voordrachten geven over het alcohol- en drugthema

Praktische info

  • Wanneer: 5 maart en 12 maart 2020, telkens van 9.00 u tot 16.30 u, onthaal met koffie vanaf 8.45 u
  • Doelgroep: preventiewerkers en hulpverleners die zich willen bijscholen in het geven van voordrachten over het alcohol- en drugthema
  • Type: Thematische vorming
  • Prijs: VAD-leden 112 euro/niet-leden 148 euro (inclusief deelnemersmap, koffie en broodjeslunch). Je moet niet op voorhand betalen. Na de uiterste inschrijvingsdatum ontvang je een bevestiging van deelname met wegbeschrijving naar VAD en de factuur.
  • Aantal deelnemers: minimum 6 en maximum 10
  • Begeleiders: Peter Aertsen, preventiewerker, CGG De Pont, Mechelen
  • Accreditering: werd aangevraagd

Meer info

Inhoud

Bijna iedereen die voor een publiek moet spreken is zenuwachtig of onzeker. De vaardigheid om te spreken in een groep of om een voordracht te geven is echter goed te leren. Oefening baart kunst.

Deze tweedaagse vorming geeft je heel wat praktische tips, leert je hoe je je kan voorbereiden en hoe je de aandacht van de toehoorders kan vasthouden. De vorming biedt korte maar concrete oefenkansen. Voor deze vorming heb je geen specifieke voorkennis nodig, noch over ‘voordrachten geven’, noch over ‘alcohol en drugs’. We gaan er wel vanuit dat je regelmatig geconfronteerd wordt met de vraag om voordrachten te geven over het ‘alcohol- en drugthema’.

De vorming is voornamelijk praktijkgericht en wordt gegeven door Peter Aertsen, die zijn ervaringen vanuit het preventiewerk vertaalt naar concrete aandachtspunten in het geven van voordrachten.

De vorming is procesmatig opgebouwd: we verwachten je dus op de beide vormingsdagen.


Inschrijven

enkel via inschrijvingsformulier inclusief vragenlijst, en vóór 24 februari 2020