Hulpverlening bij gokproblemen: wanneer ervaringen elkaar ontmoeten

Gokken is sterk vervat in het dagdagelijkse leven van vele mensen. Vooral het online gokken is in opmars. Het is dan ook niet verwonderlijk dat dit voor sommige spelers en hun naasten tot problemen leidt. Voor velen is de hulpverlening echter vaak een grote onbekende. Ook vele hulpverleners kampen met drempelvrees om zo’n begeleiding aan te vatten of botsen op de specificiteit van dit klinische beeld. In deze verdiepende vormingen willen we hulpverleners hierin versterken.

Praktische info

  • Wanneer: 20 februari 2020, van 9.30 u tot 16.30 u, onthaal met koffie vanaf 9.00 u
  • Doelgroep: alle hulpverleners die aan de slag willen gaan met problematische gokkers
  • Type: Thematische vorming
  • Prijs: VAD-leden 56 euro/niet-leden 74 euro (incl. deelnemersmap, koffie en broodjeslunch). Je moet niet op voorhand betalen. Na de uiterste inschrijvingsdatum ontvang je een bevestiging van deelname met wegbeschrijving naar VAD en de factuur
  • Aantal deelnemers: minimum 10 en maximum 16
  • Begeleiders: Ronny Willemen, zorGGroep Zin • Arne Nilis, ervaringsdeskundige Gokverslaving
  • Accreditering: werd aangevraagd

Meer info

Inhoud

Op 13 februari 2020 kan je kennismaken met de gokproblematiek in een inleidende vorming. In deze meer verdiepende vorming, zoemt Ronny Willemen vanuit zijn jarenlange praktijkervaring in werken met problematische gokkers in op de bouwstenen van hulpverlening aan mensen met een gokverslaving. Arne Nillis zal als ervaringsdrager het verhaal kleur geven. Hij maakt zich sterk om het taboe rond gokverslaving te doorbreken, bewustwording te creëren en lotgenoten te coachen.

Op een interactieve, praktijkgerichte wijze worden de hulpverleningsmogelijkheden, de verschillende fasen in therapie en specifiek afgestemde interventies uitgediept. Je leert begrijpen hoe gokkers denken, hoe de mechanismen werken, welke instrumenten werkbaar zijn en wat aandachtspunten zijn. Je ontdekt de gelijkenissen, maar ook de verschillen met een middelenverslaving.

TIP: deze vorming is een uitstekend vervolg op de inleidende vorming van 13/02/2020, lees meer!


Inschrijven

enkel via inschrijvingsformulier inclusief vragenlijst, en vóór 6 februari 2020