Opgelet: Sommige links naar deze pagina vullen de filter automatisch in. Je ziet dan enkel een selectie uit het materiaal. Klik de filter weg voor het volledige overzicht.

8 resultaten

CRUSH - Werken met jongeren rond relaties, alcohol en cannabis

Dit lespakket (incl. animatiefilmpjes) leert jongeren op een verantwoordelijke manier omgaan met alcohol en cannabis en daarbij zorg te dragen voor zichzelf en anderen. Bestel hier ook de leerlingenbundels.

BackPAC - Persoonlijkheidsspecifieke interventie voor jongeren die vroeg experimenteren met Alcohol en Cannabis

BackPAC is een individuele interventie voor jongeren van 12 tot en met 15 jaar op maat van specifieke persoonlijkheidstypes. De gespreksmethodiek wordt begeleid door animatiefilmpjes en werkboekjes op maat van de jongere.

Als kleine kinderen groot worden - Vormingsmap

'Als Kleine Kinderen Groot Worden' is een interactieve vorming voor ouders, ter preventie van tabak-, alcohol- en ander druggebruik bij jongeren. De vorming wordt ondersteund door filmpjes die typische gezinssituaties tonen.

Als Kleine Kinderen Groot Worden en Gamen

Een handleiding voor een eenmalige infosessie voor ouders over gamen. Ouders bespreken in groep opvoedingsvragen aan de hand van filmpjes en oefeningen.

Cannabisfilmpjes 'Ook een jointje?'

Het filmpje voor jongeren beklemtoont dat 89% van 12- tot 18-jarigen het afgelopen jaar geen cannabis gebruikte. Het filmpje voor ouders gaat – op een overdreven manier – in op de angsten waar ouders mee zitten.

Materialen opvoedingsondersteuning etnisch-culturele minderheden (Gratis)

7 lokaal uitgewerkte methodieken waarmee de opvoedingsvaardigheden van ECM-ouders versterkt kunnen worden.