Opgelet: Sommige links naar deze pagina vullen de filter automatisch in. Je ziet dan enkel een selectie uit het materiaal. Klik de filter weg voor het volledige overzicht.

8 resultaten

Drugbeleid in de bijzondere jeugdzorg

Het draaiboek drugbeleid in de bijzondere jeugdzorg is een praktische handleiding waarmee voorzieningen bijzondere jeugdzorg, eventueel met begeleiding van een preventiewerker alcohol en drugs, een drugbeleid kunnen uitwerken voor de eigen voorziening.

Praten over alcohol, drugs en gamen. Inspiratiebox voor jeugdhulpverleners.

Deze inspiratiebox helpt jeugdhulpverleners om met jongeren te praten over alcohol, drugs of gamen. Je vindt er tal van gespreksmethodieken, om het gebruik bespreekbaar te maken en in te schatten, en om te werken aan gedragsverandering.

Zelfstudietool Motiverende Gespreksvoering

Deze tool helpt je door zelfstudie en reflectie op je eigen praktijk, je MG-vaardigheden verder te ontwikkelen.

Iedereen drinkt, iedereen blowt?

Sommige jongeren (12-18 jaar) lopen een groter risico op problemen met middelengebruik dan anderen.

BackPAC - Persoonlijkheidsspecifieke interventie voor jongeren die vroeg experimenteren met Alcohol en Cannabis

BackPAC is een individuele interventie voor jongeren van 12 tot en met 15 jaar op maat van specifieke persoonlijkheidstypes. De gespreksmethodiek wordt begeleid door animatiefilmpjes en werkboekjes op maat van de jongere.

SEM-J (individueel Screeningsinstrument Ervaringen met Middelengebruik voor Jongeren)

Een screeningsinstrument waarmee je op een eenvoudige manier een ernstinschatting kan maken van het middelengebruik van een jongere (12-18 jaar).