Opgelet: Sommige links naar deze pagina vullen de filter automatisch in. Je ziet dan enkel een selectie uit het materiaal. Klik de filter weg voor het volledige overzicht.

24 resultaten
Gekozen filter(s): Alcohol Onderwijs

Friends & fun! Over veilig uitgaan en middelengebruik

Een educatief pakket voor jongeren van 15 tot 18+ die op een risicovolle manier drinken of drugs gebruiken.

Reeks 'Drugs ABC'

De reeks 'Drugs ABC' bevat overzichtelijke factsheets met productinformatie.

Reeks Factsheets Feiten & Cijfers

Deze factsheets bundelen, per middel, de cijfers over middelengebruik: gebruik door de algemene bevolking, door scholieren, door studenten, combigebruik, problematisch gebruik, ...

VAD-leerlingenbevraging in het kader van een drugbeleid op school (schooljaar 2016 - 2017)

Sinds het schooljaar 2000-2001 organiseert VAD jaarlijks een leerlingenbevraging over alcohol, cannabis en andere drugs bij jongeren in het secundair onderwijs. In de loop van de tijd zijn de onderwerpen gokken en gamen ook aan deze bevraging toegevoegd.

Samen op stap - Over alcohol en uitgaan in het kader van de 100 dagen

Dit lespakket is uitermate geschikt om met leerlingen uit het 6e middelbaar aan de slag te gaan ter voorbereiding van hun 100-dagenviering. Het kan ook algemener gebruikt worden, in het kader van alcohol en uitgaan.

Infofiches '100 dagen' voor Onderwijs en Lokaal Beleid

100-dagen-vieringen in het secundair onderwijs zorgen soms voor incidenten of vervelende situaties. In deze fiches vinden scholen of lokale besturen een aantal concrete suggesties en tips om die te voorkomen of adequaat te reageren.