Opgelet: Sommige links naar deze pagina vullen de filter automatisch in. Je ziet dan enkel een selectie uit het materiaal. Klik de filter weg voor het volledige overzicht.

15 resultaten
Gekozen filter(s): Jongeren Alcohol Onderwijs

Friends & fun! Over veilig uitgaan en middelengebruik

Een educatief pakket voor jongeren van 15 tot 18+ die op een risicovolle manier drinken of drugs gebruiken.

VAD-leerlingenbevraging in het kader van een drugbeleid op school (schooljaar 2016 - 2017)

Sinds het schooljaar 2000-2001 organiseert VAD jaarlijks een leerlingenbevraging over alcohol, cannabis en andere drugs bij jongeren in het secundair onderwijs. In de loop van de tijd zijn de onderwerpen gokken en gamen ook aan deze bevraging toegevoegd.

Infofiches '100 dagen' voor Onderwijs en Lokaal Beleid

100-dagen-vieringen in het secundair onderwijs zorgen soms voor incidenten of vervelende situaties. In deze fiches vinden scholen of lokale besturen een aantal concrete suggesties en tips om die te voorkomen of adequaat te reageren.

CRUSH - Werken met jongeren rond relaties, alcohol en cannabis

Dit lespakket (incl. animatiefilmpjes) leert jongeren op een verantwoordelijke manier omgaan met alcohol en cannabis en daarbij zorg te dragen voor zichzelf en anderen. Bestel hier ook de leerlingenbundels.

Rock Zero

​'ROCK ZERO' is een spelmethodiek waarmee jongeren (14-16 jaar) spelenderwijs nadenken over hun eigen alcoholgebruik en dat van hun peers en waarmee ze hun kennis en attitudes kunnen verfijnen.

Lespakket 'LOL zonder alcohol'

Een project over alcohol voor het lager onderwijs. Lespakket, projectboek voor de leerling en bijhorende flyers en bestanden.