'You bet!' is een educatief pakket over gokken voor 16-18-jarigen.

'You bet!' verschaft op een interactieve manier correcte informatie over kansspelen. Spelen voor geld wordt vaak als een onschuldig vermaak gezien. Dat kan het ook zijn, maar er zijn wel valkuilen aan verbonden. Met dit pakket willen we informatie geven over onder andere de wetgeving inzake kansspelen, maar ook inzicht in de factor 'toeval' en de risico's verbonden aan kansspelen. Dit pakket is in eerste instantie getest en bruikbaar gevonden bij jongeren in het BSO en TSO.

Het pakket bestaat uit twee delen:

  • Het digitaal spel 'You bet!' Hiervoor bevat de speldoos een handleiding en het nodige spelmateriaal. Een projector en computer met internetverbinding moet je zelf voorzien, zodat er gebruik gemaakt kan worden van het digitale spelbord. De link naar het digitale spelbord is terug te vinden in de handleiding bij het spel.
  • De dvd 'Bluf' van de Kansspelcommissie De dvd 'bluf' heeft als doelstelling het thema 'gokken' bespreekbaar te maken bij jongeren. Meer informatie over inhoud van deze dvd staat in de 'Handleiding'.

De speldoos bevat ook twee brochures met informatie:

  • Inleiding 'You bet!' Deze brochure geeft informatie over de doelstellingen en de doelgroep van het pakket. Voor het onderwijs zijn ook de relevante vakoverschrijdende eindtermen (VOET) vermeld. Het pakket kadert binnen het alcohol- en drugbeleid van een voorziening of school.
  • Handleiding 'You bet!' In deze brochure wordt beschreven op welke manier het digitaal spel opgebouwd is en gespeeld wordt. Ook de link naar het digitaal spelbord staat hierin.

Daarnaast bevat de brochure een reeks van werkvormen om de dvd Bluf na te bespreken met de groep.
Extra achtergrondinformatie bij het educatief pakket over de wetgeving rond gokken vind je hier .

  • Bestelcode: YBT01
  • Prijs: 15,00 euro