Voorstelling Psycho-educatief materiaal ‘Drugs in de hersenen’. Webinar

Regelmatig krijgen we vragen van hulpverleners naar materiaal om cliënten en hun naastbetrokkenen te informeren over drugs in de hersenen. We ontwikkelden nieuw materiaal om hier een antwoord op te geven. In dit webinar maken we je wegwijs in dit materiaal, zodat je een concreet beeld hebt van hoe je ermee aan de slag kan. Na de voorstelling van het materiaal gaan we in op vragen van de deelnemers.

Om dit materiaal optimaal af te stemmen op de praktijk zoeken we hulpverleners die ermee aan de slag willen gaan en ons feedback willen geven op basis van hun ervaringen. We zullen in de webinar ook toelichten op welke manier we die feedback zullen verzamelen.

Praktische info

  • Wanneer: 27 mei 2021, van 13.30 u tot 15.00 u
  • Doelgroep: hulpverleners die psycho-educatie (willen) geven over drugs in de hersenen en het nieuwe materiaal willen uittesten
  • Type: Seminarie
  • Prijs: Gratis. Inschrijven is wel verplicht. Na de uiterste inschrijvingsdatum ontvang je per mail een bevestiging van deelname en de Zoom-link.
  • Locatie: Online via Zoom
  • Aantal deelnemers: minimum 10 en maximum 30
  • Begeleiders: Gilles Geeraerts en Joke Claessens, VAD, Brussel
  • Accreditering: werd aangevraagd

Meer info

Inhoud

Drugs hebben een invloed hebben op onze hersenen en hun functies. Omgekeerd bepaalt de werking van onze hersenen ook grotendeels de effecten van middelengebruik. Onze hersenen spelen een belangrijke rol in het verslavingsproces en bepalen mee hoe kwetsbaar iemand is voor middelenproblemen. Gezien de impact van drugs op de hersenen, vragen cliënten en hun omgeving zich ook af of deze nog omkeerbaar is. Al deze aspecten komen aan bod in het nieuwe psycho-educatiemateriaal ‘Drugs in de hersenen’ van VAD.

Het materiaal bestaat uit fiches met korte teksten en illustraties. Je kan deze los van elkaar gebruiken. Je selecteert die informatie die relevant is voor de persoon in kwestie, op dat specifieke moment in je begeleiding. Naast de fiches, is er ook een PowerPointpresentatie ter beschikking met enkel de afbeeldingen om in groep psycho-educatie te geven. Deze presentatie is ook handig als je enkel met illustraties wil werken, zonder tekst.


Inschrijven

enkel via inschrijvingsformulier inclusief vragenlijst, en vóór 20 mei 2021

A webform by Podio - click here to get yours