Samen op stap - Over alcohol en uitgaan in het kader van de 100 dagen

Dit lespakket is uitermate geschikt om met leerlingen uit het 6e middelbaar aan de slag te gaan ter voorbereiding van hun 100-dagenviering. Het kan ook algemener gebruikt worden, in het kader van alcohol en uitgaan. De bijhorende Kahoot, PowerPoint en polsbandjes vind je onder de bestelbalk.

  • Prijs: € 5,00
  • Gratis: 1 exemplaar

Materiaal bestellen

Twee lesuren over veilig uitgaan

‘Samen op stap’ laat jongeren op een luchtige en laagdrempelige manier nadenken over manieren om verantwoordelijk om te gaan met alcoholgebruik tijdens de 100 dagen of Chrysostomos, en op andere uitgaansactiviteiten. Hoe kunnen ze de mogelijke negatieve gevolgen van alcohol inperken? En hoe kunnen ze zorg dragen voor elkaar tijdens het uitgaan?

Het lesmateriaal is perfect voor de 100-dagenperiode, maar gaat inhoudelijk wel over alcohol en uitgaan in het algemeen. Het kan dus ook losstaand van de 100 dagen gebruikt worden.

Ga gedurende twee lesuren aan de slag in de klas met het lesmateriaal ‘Samen op stap’ bedoeld voor jongeren van de derde graad van 16 tot 18+ jaar in het ASO en TSO.

De lesmap bestaat uit:

Daarnaast heb je een aantal digitale materialen nodig:

Kahoot is zeer makkelijk om te gebruiken eenmaal je de tool kent. De eerste keer kan het wat zoeken zijn. Deze handleiding kan je daarbij helpen.

Ten slotte kan je leerlingen - in het kader van deze les en/of op de dag van hun 100-dagenviering - ook polsbandjes geven. In de gedrukte map zit één voorbeeld-exemplaar. Je kan het benodigde aantal bestellen via 'Gerelateerde materialen' hieronder.


Ontdek hier hoe dit educatief pakket aansluit bij de eindtermen.