Praten over alcohol, drugs en gamen. Inspiratiebox voor jeugdhulpverleners.

Deze inspiratiebox ondersteunt jeugdhulpverleners (Bijzondere jeugdzorg, CLB, JAC) die met jongeren willen praten over alcohol, drugs of gamen. Je vindt er tal van gespreksmethodieken, zowel om het gebruik of het gamen bespreekbaar te maken en in te schatten, als om te werken aan gedragsverandering. De methodieken zijn ingedeeld volgens de verschillende stappen in een begeleidingsproces.

  • Prijs: € 15,00

Materiaal bestellen of downloaden

of
Download (pdf)

De inspiratiebox bestaat uit drie delen:

  • In het eerste deel worden de verschillende stappen in een begeleidingsproces rond middelengebruik beschreven, aangevuld met concrete gesprekstips.
  • In het tweede deel wordt toegelicht hoe gedragsverandering verloopt volgens het transtheoretisch model van Prochaska en Diclemente.
  • Het derde en meest omvangrijke deel reikt de concrete gespreksmethodieken aan die je kan gebruiken als je met jongeren wil praten over (vermoedelijke) middelenproblemen of problemen met gamen.

Je kan hieronder een gedrukte versie van de inspiratiebox bestellen. Via de knop 'Downloaden' kom je in de digitale versie, een handige interactieve pdf waarin je snel kan doorklikken naar de informatie die jij zoekt..

Gerelateerde materialen