Als kleine kinderen groot worden - Alles voor de info-avond

Een interactieve vorming voor ouders, ter preventie van tabak-, alcohol-, ander druggebruik en gamen bij jongeren. Centraal staat het versterken van beschermende opvoedingsvaardigheden. De bedoeling is dat ouders tips krijgen om tabak-, alcohol- en ander druggebruik bij hun kinderen te helpen voorkomen of uitstellen, en het gamegedrag gezond te houden. Er wordt onder andere ingegaan op open communicatie en grenzen stellen. De bijhorende digitale materialen vind je onder de bestelkader. De brochures en postkaartjes vind je bij 'gerelateerde materialen' onderaan.

  • Gratis

Materiaal downloaden

Inhoud van de vormingsmap

Deze vormingsmap biedt preventiewerkers, opvoedingsondersteuners en andere professionals een leidraad bij het organiseren van die vorming. 

Digitale materialen

PowerPoint

Filmpjes

De video's staan op YouTube en zijn daar gebundeld in een playlist. Hieronder lijsten we de filmpjes ook op, je kan steeds doorklikken naar het correcte filmpje.

Straatinterviews
Invloed van ouders
Communicatie
Voorbeeldgedrag
Regels en afspraken
Als regels en afspraken niet nageleefd worden

Thema gamen

In 2015 werd 'Als Kleine Kinderen Groot Worden' uitgebreid met het thema 'gamen'. Dit nieuwe onderdeel over gamen kan gegeven worden in het kader van de bredere vorming, maar kan ook op zichzelf gebruikt worden. Als je de vormingsmap downloadt, vind je de inhoud over gamen in bijlagen 7 en 8.

Daarnaast werden deze digitale game-materialen toegevoegd:

Materialen om mee te geven

'Als kleine kinderen groot worden' omvat ook gedrukte materialen en gadgets, die met ouders meegegeven kunnen worden. Deze kan je hier bestellen:

    Tools voor preventiewerk

    Gerelateerde materialen