Artikels

Deze artikels bundelen nieuws uit het werkveld, verslagen van studiedagen en onderzoeken, preventie-initiatieven van VAD en andere spelers in de sector, beleidsnieuws, opiniestukken, enzovoort. De meest recente artikels staan bovenaan, met de filter of zoekfunctie kan je de artikels terugvinden die voor jou relevant zijn.

Schrijf je in voor één of meerdere van onze drie nieuwsbrieven.
Zo weet je wanneer nieuwe, voor jou relevante artikels verschijnen.

9 resultaten
Gekozen filter(s): Opiniestuk

1+1? Doe ons maar geen!

Opiniestuk

Jupiler zet een stunt-promotie op poten: in meerdere supermarkten krijg je deze week bij één bak Jupiler (33cl) een tweede gratis. VAD en Stichting tegen Kanker reageren in dit opiniestuk.

Lees meer ›

Gavere geeft sportclubs een duwtje in de rug

Opiniestuk

De gemeente Gavere beloonde sportclubs die zich inschreven voor het preventietraject Sportivos met extra subsidies. Een aanpak die goed werkte en die andere steden en gemeentes kan inspireren.

Lees meer ›

Een objectiever cannabisdebat op komst?

Opiniestuk

Na de Pano-reportage over medicinale cannabis (6-3-2019) roepen Marijs Geirnaert en Paul Van Deun van VAD op tot een objectief debat over cannabis.

Lees meer ›

Uitgesproken: De ervaringen van een bartender in een cocktailbar zonder cocktails, maar mét mocktails

Opiniestuk

In dit opiniestuk beschrijft Rob Biesmans zijn ervaringen met de transformatie van zijn cocktailbar Koks & Tales naar een mocktailbar tijdens Tournée Minérale.

Lees meer ›

Alcohol is overal

Opiniestuk

'Alcohol op de werkvloer' is de afgelopen weken regelmatig in de actualiteit gekomen. Dit artikel bespreekt het belang van een alcohol- en drugbeleid voor bedrijven en organisaties.

Lees meer ›

Uitgesproken: Drinken doe je niet met verstand

Opiniestuk

Het nationaal alcoholplan is nog niet rond. Psychiaters (Alexianen Zorggroep Tienen) pleiten voor een coherent geheel van maatregelen. Niet voor een betuttelende overheid of inperkingen van vrijheid.

Lees meer ›