Artikels

Deze artikels bundelen nieuws uit het werkveld, verslagen van studiedagen en onderzoeken, preventie-initiatieven van VAD en andere spelers in de sector, beleidsnieuws, opiniestukken, enzovoort. De meest recente artikels staan bovenaan, met de filter of zoekfunctie kan je de artikels terugvinden die voor jou relevant zijn.

Schrijf je in voor één of meerdere van onze drie nieuwsbrieven.
Zo weet je wanneer nieuwe, voor jou relevante artikels verschijnen.

6 resultaten
Gekozen filter(s): Opiniestuk

Uitgesproken: De ervaringen van een bartender in een cocktailbar zonder cocktails, maar mét mocktails

Opiniestuk

In dit opiniestuk beschrijft Rob Biesmans zijn ervaringen met de transformatie van zijn cocktailbar Koks & Tales naar een mocktailbar tijdens Tournée Minérale.

Lees meer ›

Alcohol is overal

Opiniestuk

'Alcohol op de werkvloer' is de afgelopen weken regelmatig in de actualiteit gekomen. Dit artikel bespreekt het belang van een alcohol- en drugbeleid voor bedrijven en organisaties.

Lees meer ›

Uitgesproken: Drinken doe je niet met verstand

Opiniestuk

Het nationaal alcoholplan is nog niet rond. Psychiaters (Alexianen Zorggroep Tienen) pleiten voor een coherent geheel van maatregelen. Niet voor een betuttelende overheid of inperkingen van vrijheid.

Lees meer ›

Uitgesproken: Geef toe, dit land heeft een alcoholprobleem

Opiniestuk

In aanloop naar een nationaal alcoholplan, formuleert het psychiaterteam - Alexianen Zorggroep Tienen een duidelijk standpunt over de vanzelfsprekende aanwezigheid van alcohol in onze samenleving.

Lees meer ›

Krijgt België een volwaardig alcoholplan?

Persbericht, Opiniestuk

Op 24 oktober zitten alle betrokken ministers samen in een interministeriële conferentie om een alcoholplan goed te keuren. VAD zet op een rijtje wat de verslavingssector ervan verwacht.

Lees meer ›

Uitgesproken: "Wie niet rookt is een held, wie niet drinkt een loser"

Opiniestuk

Een interview met Nick Vinckier die in 2015 100 dagen geen alcohol dronk.

Lees meer ›