Artikels

Deze artikels bundelen nieuws uit het werkveld, verslagen van studiedagen en onderzoeken, preventie-initiatieven van VAD en andere spelers in de sector, beleidsnieuws, opiniestukken, enzovoort. De meest recente artikels staan bovenaan, met de filter of zoekfunctie kan je de artikels terugvinden die voor jou relevant zijn.

Schrijf je in voor één of meerdere van onze drie nieuwsbrieven.
Zo weet je wanneer nieuwe, voor jou relevante artikels verschijnen.

46 resultaten
Gekozen filter(s): Algemeen

Alcohol- en drughulpverlening in tijden van corona

Algemeen

De hulpverlening past zich aan aan de uitzonderlijke omstandigheden. Hier vind je de richtlijnen voor professionals, goede praktijkvoorbeelden en de beschikbaarheid van de regionale dienstverlening.

Lees meer ›

Van spuitenruil tot Tournée Minérale: een terugblik op de carrière van VAD-directeur Marijs Geirnaert

Algemeen

Dertig jaar lang was Marijs Geirnaert directeur van het Vlaams Expertisecentrum Alcohol en andere Drugs (VAD). Naar aanleiding van haar pensioen blikken we terug op haar carrière.

Lees meer ›

Wissel van de wacht: VAD krijgt een nieuwe directeur

Algemeen

Maak kennis met de nieuwe directeur van VAD: Katleen Peleman.

Lees meer ›

Wat zegt de wet over gokken?

Algemeen

De Kansspelwet bepaalt welke soorten kansspelen toegelaten zijn en in welk soort inrichtingen. Doorheen de jaren werd de wet meermaals aangepast. In de factsheet lees je wat de wet inhoudt.

Lees meer ›

Eerste twee gouden clubs delen hun ervaringen met Sportivos

Algemeen, Voorstelling projecten en initiatieven

Voetbalclub Olympia Wijgmaal en volleybalclub Berg-op-Wijgmaal behaalden als eersten een gouden label in het preventietraject Sportivos. In dit artikel delen ze hun ervaringen.

Lees meer ›

Wat zegt de wet over cannabis?

Algemeen, Beleidsnieuws

In dit artikel staan we stil bij de verschillende wetten die de productie, de verkoop, het bezit en het gebruik van cannabis reguleren in België.

Lees meer ›