Artikels

Deze artikels bundelen nieuws uit het werkveld, verslagen van studiedagen en onderzoeken, preventie-initiatieven van VAD en andere spelers in de sector, beleidsnieuws, opiniestukken, enzovoort. De meest recente artikels staan bovenaan, met de filter of zoekfunctie kan je de artikels terugvinden die voor jou relevant zijn.

Schrijf je in voor één of meerdere van onze drie nieuwsbrieven.
Zo weet je wanneer nieuwe, voor jou relevante artikels verschijnen.

18 resultaten
Gekozen filter(s): Visietekst

Hoog tijd om de fundamenten van het kansspelbeleid te hertekenen

Visietekst, Beleidsnieuws

VAD sprak op een hoorzitting over nieuwe wetsvoorstellen voor de kansspelwet. De huidige wetgeving verdedigt te veel de economische belangen, in plaats van te vertrekken vanuit welzijn en gezondheid.

Lees meer ›

Middelengebruik door studenten in het hoger onderwijs

Visietekst, Algemeen

Deze tekst geeft aan hoe VAD naar middelengebruik door studenten hoger onderwijs kijkt. Het is meteen ook een roadmap: waar willen we de komende jaren voor studenten hoger onderwijs aan werken?

Lees meer ›

Memorandum toont grote bezorgdheid over gokken en gokproblemen

Visietekst

VAD, CAD Limburg en de Gezinsbond werkten een gezamelijke visie uit op basis van hun gedeelde bezorgdheid over gokken en gokproblemen.

Lees meer ›

Waarom VAD niet samenwerkt met de gokindustrie?

Visietekst

Geen concrete samenwerking omwille van een helder belangenconflict. In dialoog treden om kritisch te reflecteren kan wel. In deze visietekst zetten we onze argumenten en aandachtspunten op een rij.

Lees meer ›

Praten over alcohol, gamen & drugs in het lager onderwijs

Visietekst

Wanneer praat je in het lager onderwijs over alcohol, gamen en drugs? Wat is zinvol, wat niet? Enkele do's en don'ts, op basis van onderzoeksresultaten, op een rijtje.

Lees meer ›

Visie op ouderen en alcohol

Visietekst

Deze visietekst kadert het alcoholgebruik van ouderen met enkele cijfers, benoemt de toegenomen impact van alcohol door het verouderingsproces en beschrijft de preventieve aanpak.

Lees meer ›