Artikels

Deze artikels bundelen nieuws uit het werkveld, verslagen van studiedagen en onderzoeken, preventie-initiatieven van VAD en andere spelers in de sector, beleidsnieuws, opiniestukken, enzovoort. De meest recente artikels staan bovenaan, met de filter of zoekfunctie kan je de artikels terugvinden die voor jou relevant zijn.

Schrijf je in voor één of meerdere van onze drie nieuwsbrieven.
Zo weet je wanneer nieuwe, voor jou relevante artikels verschijnen.

6 resultaten

De opioïd pendulum: van opiofobie naar opiofilie?

Materiaalbespreking, Congresbespreking

Opioïde pijnstillers zijn een hot topic in de media. Vooral overlijdensberichten uit de Verenigde Staten bereiken ons. Wat leren ons die berichten? En wat is nu de situatie in België?

Lees meer ›

Overleven met een olifant in huis: seksueel trauma en middelenafhankelijkheid

Congresbespreking

De talrijke opkomst op deze studiedag suggereerde wellicht de nood aan meer openheid over dit thema. De sprekers waren boeiend en kregen bij momenten de zaal volledig stil.

Lees meer ›

Conferentie geeft startschot voor ambitieuze hervormingen in de eerste lijn

Congresbespreking

Een kleine duizend zorgverleners en stakeholder uit de eerstelijnsgezondheidszorg namen op 16 februari deel aan de conferentie waar de toekomst voor hun sector werd uitgetekend.​

Lees meer ›

Gezondheidsconferentie 2016: de gezonde keuze wordt de makkelijke keuze

Persbericht, Congresbespreking

Op de gezondheidsconferentie werd de overkoepelende gezondheidsdoelstelling vastgelegd. De persmededeling van de minister geeft meer informatie.

Lees meer ›

EUFASD 2016

Congresbespreking

Een verslag van de Europese conferentie over foetaal alcohol spectrum stoornis (FASD) met aandacht voor initiatieven in het ganse interventiecontinuüm.

Lees meer ›

Verslag 40 jaar De Kiem "Ervaren in herstel"

Congresbespreking

De verslavingszorg heeft wat betreft herstelgerichte zorg en ervaringsdeskundigheid al een lange weg afgelegd. Deze twee thema's winnen ook in de geestelijke gezondheidszorg aan belang.

Lees meer ›