Artikels

Deze artikels bundelen nieuws uit het werkveld, verslagen van studiedagen en onderzoeken, preventie-initiatieven van VAD en andere spelers in de sector, beleidsnieuws, opiniestukken, enzovoort. De meest recente artikels staan bovenaan, met de filter of zoekfunctie kan je de artikels terugvinden die voor jou relevant zijn.

Schrijf je in voor één of meerdere van onze drie nieuwsbrieven.
Zo weet je wanneer nieuwe, voor jou relevante artikels verschijnen.

20 resultaten
Gekozen filter(s): Sport

Campagne Bijzonder Zonder

Materiaalbespreking

Bijzonder Zonder sensibiliseert jongeren over cannabis op een positieve manier. Het bekrachtigt de sociale norm van niet-gebruik: vier op de vijf jongeren gebruiken geen cannabis.

Lees meer ›

Resultaten van het project Focus on Youth, Football and Alcohol (FYFA)

Onderzoeksbespreking

Op 28 mei wordt de eindconferentie van het project Focus on Youth, Football and Alcohol(FYFA) georganiseerd. In dit artikel geven we al een voorsmaakje van de belangrijkste conclusies uit dit project.

Lees meer ›

Eerste twee gouden clubs delen hun ervaringen met Sportivos

Algemeen, Voorstelling projecten en initiatieven

Voetbalclub Olympia Wijgmaal en volleybalclub Berg-op-Wijgmaal behaalden als eersten een gouden label in het preventietraject Sportivos. In dit artikel delen ze hun ervaringen.

Lees meer ›

Schrijf je sportclub in voor de effectevaluatie van Sportivos

Onderzoeksbespreking

Sportclubs die deelnemen aan de effectevaluatie van dit preventietraject, dragen bij aan wetenschappelijk onderzoek en kunnen bovendien een financiële bonus krijgen.

Lees meer ›

Met Sportivos winnen sportclub en gemeente

Voorstelling projecten en initiatieven

Sportivos is een preventietraject over alcohol en andere drugs in de sportclub. Sportclubs zijn ideaal om in je gemeente aan preventie te doen, want ze bereiken een groot deel van de bevolking.

Lees meer ›

Bijzonder Zonder-campagne uit de startblokken

Materiaalbespreking, Voorstelling projecten en initiatieven

De campagne met lokale invulling wordt in het najaar uitgetest in Aalter, Brugge, Keerbergen en Kortenberg. Vanaf het voorjaar 2020 ook mogelijk in jouw gemeente of stad!

Lees meer ›