Artikels

Deze artikels bundelen nieuws uit het werkveld, verslagen van studiedagen en onderzoeken, preventie-initiatieven van VAD en andere spelers in de sector, beleidsnieuws, opiniestukken, enzovoort. De meest recente artikels staan bovenaan, met de filter of zoekfunctie kan je de artikels terugvinden die voor jou relevant zijn.

Schrijf je in voor één of meerdere van onze drie nieuwsbrieven.
Zo weet je wanneer nieuwe, voor jou relevante artikels verschijnen.

36 resultaten
Gekozen filter(s): Uitgaan

Alcohol en drugs op jouw festival? Een evenwichtig alcohol- en drugbeleid is het antwoord.

Materiaalbespreking

Alcohol en andere drugs zijn een realiteit op muziekfestivals. Daarom heeft elk festival baat bij een degelijk alcohol- en drugbeleid. Hoe pak je dit aan?

Lees meer ›

Nieuwe affiche roept jongeren op om geen alcohol door te geven aan minderjarigen

Materiaalbespreking

De campagne 'Begin niet te vroeg', over jongeren en alcohol, wordt uitgebreid met een derde affiche. Het nieuwe beeld gaat in op het doorgeven van alcohol tussen jongeren onderling.

Lees meer ›

Percepties over druggerelateerde interventies in festivalcontext

Onderzoeksbespreking

Het POPHARS-onderzoeksproject bevraagt Belgische festivalgangers en -medewerkers over hun percepties van drugs en druggerelateerde interventies.

Lees meer ›

Never waste a great party: campagnebeelden op maat van de uitgaanssector

Materiaalbespreking

Deze campagne bundelde vorig jaar al Engelstalige partytips voor feestvierders. Nu zijn de ontwerpen voor affiches, zeildoekbanners en Facebook-afbeeldingen ook beschikbaar in het Nederlands.

Lees meer ›

‘Never waste a great party’ krijgt drie nieuwe campagnebeelden

Materiaalbespreking, Voorstelling projecten en initiatieven

De reeks campagnebeelden voor het uitgaansleven is uitgebreid met drie nieuwe boodschappen over roken, ongewenste intimiteiten en openlijk druggebruik.

Lees meer ›

Uitgaan in Vlaanderen: minder druggebruik, meer gezond verstand

Onderzoeksbespreking

In 2018 voerde VAD voor de 7de keer een enquête over alcohol- en druggebruik uit bij bijna 700 bezoekers van clubs, dance-events en festivals. Lees de belangrijkste conclusies in dit artikel.

Lees meer ›