Artikels

Deze artikels bundelen nieuws uit het werkveld, verslagen van studiedagen en onderzoeken, preventie-initiatieven van VAD en andere spelers in de sector, beleidsnieuws, opiniestukken, enzovoort. De meest recente artikels staan bovenaan, met de filter of zoekfunctie kan je de artikels terugvinden die voor jou relevant zijn.

Schrijf je in voor één of meerdere van onze drie nieuwsbrieven.
Zo weet je wanneer nieuwe, voor jou relevante artikels verschijnen.

14 resultaten

SCANNER-project biedt meer inzicht in NPS-gebruik

Onderzoek

VAD werkt mee aan het Europese SCANNER-project. Een internationale samenwerking die onder andere de druganalyses in de verschillende EU-lidstaten wil harmoniseren.

Lees meer ›

Never waste a great party: campagnebeelden op maat van de uitgaanssector

Methodieken & materialen, Campagne

Deze campagne bundelde vorig jaar al Engelstalige partytips voor feestvierders. Nu zijn de ontwerpen voor affiches, zeildoekbanners en Facebook-afbeeldingen ook beschikbaar in het Nederlands.

Lees meer ›

Uitgaan in Vlaanderen: minder druggebruik, meer gezond verstand

Onderzoek

In 2018 voerde VAD voor de 7de keer een enquête over alcohol- en druggebruik uit bij bijna 700 bezoekers van clubs, dance-events en festivals. Lees de belangrijkste conclusies in dit artikel.

Lees meer ›

Geüpdatet: dossier Nieuwe Psychoactieve Stoffen

Onderzoek

De Nieuwe Psychoactieve Stoffen (NPS) veranderen snel. Daarom deze update. En waarom kiezen mensen om NPS te gebruiken of juist niet?

Lees meer ›

“Mannen die aan chemsex doen vinden hun weg niet in de hulpverlening.”

Congresbespreking

VAD en Sensoa starten in 2019 met een project rond chemsex en hulpverlening. In een interview met Mark Sergeant en Daniel Sikora van Sensoa gaan we dieper in het fenomeen.

Lees meer ›

Wat leert 20 jaar drugtesten ons?

Congresbespreking

VAD interviewde Mireia Ventura naar aanleiding van haar bijdrage op de Nights 2018-conferentie. Ze ging uitgebreid in op 20 jaar evidentie en ervaring met drugtesting.

Lees meer ›