Artikels

Deze artikels bundelen nieuws uit het werkveld, verslagen van studiedagen en onderzoeken, preventie-initiatieven van VAD en andere spelers in de sector, beleidsnieuws, opiniestukken, enzovoort. De meest recente artikels staan bovenaan, met de filter of zoekfunctie kan je de artikels terugvinden die voor jou relevant zijn.

Schrijf je in voor één of meerdere van onze drie nieuwsbrieven.
Zo weet je wanneer nieuwe, voor jou relevante artikels verschijnen.

41 resultaten
Gekozen filter(s): Campagne

Aankondiging Te Gek!?-campagne 2020-2021: ROES(t)

Campagne

Te Gek, Museum Dr. Guislain, unik-id en VAD bundelen dit jaar de krachten. Doel? De kennis over het moeilijk bespreekbare onderwerp 'verslaving' vergroten en inzicht bijbrengen in de complexiteit.

Lees meer ›

Bijzonder Zonder sensibiliseert jongeren over cannabis

Methodieken & materialen, Campagne

Bijzonder Zonder is een nieuw concept voor lokale besturen om jongeren te sensibiliseren over cannabis. Het werd uitvoerig getest en op punt gesteld in drie pilootregio’s.

Lees meer ›

Campagne Bijzonder Zonder

Methodieken & materialen, Campagne

Bijzonder Zonder sensibiliseert jongeren over cannabis op een positieve manier. Het bekrachtigt de sociale norm van niet-gebruik: vier op de vijf jongeren gebruiken geen cannabis.

Lees meer ›

Nieuwe affiche roept jongeren op om geen alcohol door te geven aan minderjarigen

Methodieken & materialen, Campagne

De campagne 'Begin niet te vroeg', over jongeren en alcohol, wordt uitgebreid met een derde affiche. Het nieuwe beeld gaat in op het doorgeven van alcohol tussen jongeren onderling.

Lees meer ›

Tournée Minérale is overal

Persbericht, Campagne

De vierde editie van Tournée Minérale is uit de startblokken. We stellen vast dat de impact verder gaat dan mensen individueel bij hun alcoholgebruik laten stilstaan. Tournée Minérale is overal.

Lees meer ›

Tournée Minérale gaat vierde editie in

Persbericht, Campagne

Elk jaar neemt 1 op 5 volwassen Belgen deel aan deze maand zonder alcohol. Wie mee wil doen, kan zich inschrijven op www.tourneeminerale.be.

Lees meer ›