Artikels

Deze artikels bundelen nieuws uit het werkveld, verslagen van studiedagen en onderzoeken, preventie-initiatieven van VAD en andere spelers in de sector, beleidsnieuws, opiniestukken, enzovoort. De meest recente artikels staan bovenaan, met de filter of zoekfunctie kan je de artikels terugvinden die voor jou relevant zijn.

Schrijf je in voor één of meerdere van onze drie nieuwsbrieven.
Zo weet je wanneer nieuwe, voor jou relevante artikels verschijnen.

11 resultaten
Gekozen filter(s): Onlinehulp

Nog meer GRIP: online aanbod De DrugLijn breidt uit met tools voor ouders en partners

Materiaalbespreking

De DrugLijn heeft nu drie interactieve zelfzorgtools: voor kinderen, voor partners en voor ouders van mensen die problemen hebben met alcohol, illegale drugs, psychoactieve medicatie, gamen of gokken.

Lees meer ›

Succesvol IMplementeren van Beeldbellen in Ambulante hulp en zorg

Onderzoeksbespreking, Voorstelling projecten en initiatieven

In het SIMBA-project leren organisaties uit de welzijns- en gezondheidszorg de meerwaarde bepalen van professionele beeldbeltools en krijgen ze alle aspecten van het implementeren ervan onder de knie.

Lees meer ›

Online zelfhulpmodule DASH onder de loep

Materiaalbespreking

DASH bereikt vooral gebruikers voor wie face-to-face hulpverlening (nog) geen optie is. Maar niet iedereen houdt het hele traject vol. Een online enquête leverde een aantal bruikbare werkpunten op.

Lees meer ›

De CRAFFT: screenen naar middelengebruik bij adolescenten

Materiaalbespreking

me-ASSIST ondersteunt al een aantal jaar bij het screenen van en interveniëren bij middelenproblemen. De toevoeging van de CRAFFT zorgt ervoor dat de toolbox nu ook voor minderjarigen bruikbaar is.

Lees meer ›

Zelftests en Kennistests opgefrist op De DrugLijn-website

Materiaalbespreking

De DrugLijn biedt al bijna tien jaar een reeks van zelf- en kennistests aan op haar website. Om ze extra in de kijker te zetten, werden die pagina’s nu opgefleurd met tekeningen en heldere lay-out.

Lees meer ›

Visieontwikkeling onlinehulp

Materiaalbespreking

Van plan om online aan de slag te gaan in je organisatie? Of nood aan een duidelijk kader of een duidelijke positionering van onlinehulp in jullie werking? Zo pak je het aan!

Lees meer ›