Artikels

Deze artikels bundelen nieuws uit het werkveld, verslagen van studiedagen en onderzoeken, preventie-initiatieven van VAD en andere spelers in de sector, beleidsnieuws, opiniestukken, enzovoort. De meest recente artikels staan bovenaan, met de filter of zoekfunctie kan je de artikels terugvinden die voor jou relevant zijn.

Schrijf je in voor één of meerdere van onze drie nieuwsbrieven.
Zo weet je wanneer nieuwe, voor jou relevante artikels verschijnen.

41 resultaten
Gekozen filter(s): Visie & opinie

Hoog tijd om de fundamenten van het kansspelbeleid te hertekenen

Visie & opinie, Beleid & wetgeving

VAD sprak op een hoorzitting over nieuwe wetsvoorstellen voor de kansspelwet. De huidige wetgeving verdedigt te veel de economische belangen, in plaats van te vertrekken vanuit welzijn en gezondheid.

Lees meer ›

1+1? Doe ons maar geen!

Visie & opinie

Jupiler zet een stunt-promotie op poten: in meerdere supermarkten krijg je deze week bij één bak Jupiler (33cl) een tweede gratis. VAD en Stichting tegen Kanker reageren in dit opiniestuk.

Lees meer ›

Langer genieten en alcohol

Visie & opinie, Uit de praktijk

Diane (61 jaar) en Jos (62 jaar) zijn beiden recent gepensioneerd en getuigen over de betekenis van alcohol in hun leven.

Lees meer ›

Preventieve gezondheidssector ondertekent nieuwe ethische code

Visie & opinie

Er was nood aan een ethische code die een antwoord biedt op de uitdagingen van een veranderende samenleving zoals superdiversiteit, de toenemende gezondheidsongelijkheid en de milieuproblematiek.

Lees meer ›

Een objectiever cannabisdebat op komst?

Visie & opinie

Na de Pano-reportage over medicinale cannabis (6-3-2019) roepen Marijs Geirnaert en Paul Van Deun van VAD op tot een objectief debat over cannabis.

Lees meer ›

Middelengebruik door studenten in het hoger onderwijs

Visie & opinie

Deze tekst geeft aan hoe VAD naar middelengebruik door studenten hoger onderwijs kijkt. Het is meteen ook een roadmap: waar willen we de komende jaren voor studenten hoger onderwijs aan werken?

Lees meer ›