Artikels

Deze artikels bundelen nieuws uit het werkveld, verslagen van studiedagen en onderzoeken, preventie-initiatieven van VAD en andere spelers in de sector, beleidsnieuws, opiniestukken, enzovoort. De meest recente artikels staan bovenaan, met de filter of zoekfunctie kan je de artikels terugvinden die voor jou relevant zijn.

Schrijf je in voor één of meerdere van onze drie nieuwsbrieven.
Zo weet je wanneer nieuwe, voor jou relevante artikels verschijnen.

8 resultaten
Gekozen filter(s): Evaluatie

Schrijf je sportclub in voor de effectevaluatie van Sportivos

Onderzoeksbespreking

Sportclubs die deelnemen aan de effectevaluatie van dit preventietraject, dragen bij aan wetenschappelijk onderzoek en kunnen bovendien een financiële bonus krijgen.

Lees meer ›

Effectevaluatie van Sportivos

Onderzoeksbespreking

Sportivos wordt geëvalueerd. Benieuwd hoe? En hoe kan jij en je sportclub hieraan meewerken?

Lees meer ›

Evaluatie van de alcoholwetgeving

24 beleidsaanbevelingen. Dat was het resultaat van een grootschalig onderzoek naar de huidige alcoholwetgeving die alcohol onder de 16 en sterkedrank onder de 18 verbiedt. We lichten er enkele toe.

Lees meer ›

ELAD – Evalueren van een Lokaal Alcohol- en Drugbeleid

Materiaalbespreking

Evaluatie is niet iets wat er achteraf nog even bijkomt. Het is belangrijk in elke fase van een planmatige aanpak. En zo weet je of het lokaal beleidsvormingsproces over alcohol en drugs goed verloopt

Lees meer ›

Vlucht naar Avatar, een pakket met heel wat in zijn mars

Onderzoeksbespreking

Vlucht naar Avatar wil kinderen uit de 3e graad lager onderwijs helpen om op een verantwoordelijke manier te gamen. VAD en UGent onderzochten of het pakket effectief bereikt wat het wil bereiken.

Lees meer ›

Evaluatieresultaten Crush

Onderzoeksbespreking

In 2015 evalueerde VAD in samenwerking met UGent het lespakket ‘Crush’. We vonden een aantal interessante effecten die specifiek door Crush gerealiseerd werden.

Lees meer ›