Artikels

Deze artikels bundelen nieuws uit het werkveld, verslagen van studiedagen en onderzoeken, preventie-initiatieven van VAD en andere spelers in de sector, beleidsnieuws, opiniestukken, enzovoort. De meest recente artikels staan bovenaan, met de filter of zoekfunctie kan je de artikels terugvinden die voor jou relevant zijn.

Schrijf je in voor één of meerdere van onze drie nieuwsbrieven.
Zo weet je wanneer nieuwe, voor jou relevante artikels verschijnen.

27 resultaten
Gekozen filter(s): Beleid en wetgeving

Hoog tijd om de fundamenten van het kansspelbeleid te hertekenen

Visietekst, Beleidsnieuws

VAD sprak op een hoorzitting over nieuwe wetsvoorstellen voor de kansspelwet. De huidige wetgeving verdedigt te veel de economische belangen, in plaats van te vertrekken vanuit welzijn en gezondheid.

Lees meer ›

Wat zegt de wet over gokken?

Algemeen

De Kansspelwet bepaalt welke soorten kansspelen toegelaten zijn en in welk soort inrichtingen. Doorheen de jaren werd de wet meermaals aangepast. In de factsheet lees je wat de wet inhoudt.

Lees meer ›

Belangenconflicten in onderzoek, praktijk en beleid.

Congresbespreking

Op 5 november 2019 vond het 16de onderzoeksplatform middelengebruik plaats. Er werd vooral gefocust op beleidsbeïnvloeding en belangenconflicten in samenwerkingen met partners uit de industrie.

Lees meer ›

De evaluatie van het Belgische drugbeleid

Onderzoeksbespreking

In het EVADRUG-onderzoek nemen onderzoekers van verschillende universiteiten het volledige Belgische drugbeleid onder de loep.

Lees meer ›

Wat zegt de wet over cannabis?

Algemeen, Beleidsnieuws

In dit artikel staan we stil bij de verschillende wetten die de productie, de verkoop, het bezit en het gebruik van cannabis reguleren in België.

Lees meer ›

Meer samenwerking voor een lokaal preventiebeleid

Beleidsnieuws

De Vlaamse Regering maakt 1,5 miljoen euro vrij voor gemeenten die, samen met ten minste één aanpalende gemeente binnen een eerstelijnszone, een lokale preventiewerking willen uitbouwen. ​​

Lees meer ›