Artikels

Deze artikels bundelen nieuws uit het werkveld, verslagen van studiedagen en onderzoeken, preventie-initiatieven van VAD en andere spelers in de sector, beleidsnieuws, opiniestukken, enzovoort. De meest recente artikels staan bovenaan, met de filter of zoekfunctie kan je de artikels terugvinden die voor jou relevant zijn.

Schrijf je in voor één of meerdere van onze drie nieuwsbrieven.
Zo weet je wanneer nieuwe, voor jou relevante artikels verschijnen.

119 resultaten
Gekozen filter(s): Methodieken & materialen

Over alcohol, nachtwinkels en de naleving van de wetgeving

Methodieken & materialen, Beleid & wetgeving

Een flyer op maat van nachtwinkels kan helpen om de leeftijdsgrenzen bij de verkoop van alcohol aan jongeren te respecteren.

Lees meer ›

Safe 'n Sound bereikt feestvierders online in coronatijden

Methodieken & materialen

Nu massa-evenementen tijdelijk verboden zijn, digitaliseerde Safe 'n Sound hun infostand. Ze doen dat met livestreams, internationaal overleg, aanwezigheid op drugfora en partytips voor thuisfeestjes.

Lees meer ›

De impact van drank, drugs, gamen en gokken op jongeren tijdens de lockdown

Methodieken & materialen

Heel wat leerlingen ervaren nu moeilijkheden met alcohol, andere drugs, gamen of gokken. Of ze zitten in lockdown met een huisgenoot met problemen. Hoe ga je daar als leerkracht mee om?

Lees meer ›

Online vormingen vanop een nieuw platform: leren over alcohol en andere drugs van achter je bureau!

Methodieken & materialen

Het nieuwe VAD-vormingsplatform maakt online leren gemakkelijker. Je volgt er gratis een cursus over onder andere het drugwiel, het MMM-model, productinformatie of het ontstaan van middelenproblemen.

Lees meer ›

Bijzonder Zonder sensibiliseert jongeren over cannabis

Methodieken & materialen, Campagne

Bijzonder Zonder is een nieuw concept voor lokale besturen om jongeren te sensibiliseren over cannabis. Het werd uitvoerig getest en op punt gesteld in drie pilootregio’s.

Lees meer ›

Zot op kamp

Methodieken & materialen

Zot op kamp is een onderdeel van Drugs in Beweging.be. Deze bondige gids en het frisbeespel 'Drugbattle' zetten jeugdbewegingen aan om op voorhand afspraken te maken over alcohol en drugs op kamp.

Lees meer ›