Artikels

Deze artikels bundelen nieuws uit het werkveld, verslagen van studiedagen en onderzoeken, preventie-initiatieven van VAD en andere spelers in de sector, beleidsnieuws, opiniestukken, enzovoort. De meest recente artikels staan bovenaan, met de filter of zoekfunctie kan je de artikels terugvinden die voor jou relevant zijn.

Schrijf je in voor één of meerdere van onze drie nieuwsbrieven.
Zo weet je wanneer nieuwe, voor jou relevante artikels verschijnen.

28 resultaten
Gekozen filter(s): Persbericht

Alcohol tijdens lockdown: stijging bij hoogopgeleiden en verontrustende drinkmotieven

Persbericht, Onderzoek

Er werd onderzocht hoe de Vlaming tijdens de lockdown met alcohol omging. Vooral hoogopgeleiden blijken meer te drinken. Er wordt ook vaak gedronken om met stress om te gaan, en dat houdt risico's in.

Lees meer ›

VAD doet appel op verantwoordelijkheidszin in tijden van corona: “Laat alcoholpromoties nu achterwege.”

Persbericht

De lockdown verandert onze relatie met alcohol, maar dat houdt risico's in. VAD roept alle betrokkenen op om actieve reclame en kortingen voor alcoholische dranken in deze periode achterwege te laten.

Lees meer ›

Tournée Minérale is overal

Persbericht, Campagne

De vierde editie van Tournée Minérale is uit de startblokken. We stellen vast dat de impact verder gaat dan mensen individueel bij hun alcoholgebruik laten stilstaan. Tournée Minérale is overal.

Lees meer ›

VAD-leerlingenbevraging 2017-2018

Persbericht, Onderzoek

Jaarlijks bundelt VAD de resultaten van de leerlingenbevraging in een syntheserapport, representatief voor Vlaamse jongeren in het secundair onderwijs.

Lees meer ›

Tournée Minérale gaat vierde editie in

Persbericht, Campagne

Elk jaar neemt 1 op 5 volwassen Belgen deel aan deze maand zonder alcohol. Wie mee wil doen, kan zich inschrijven op www.tourneeminerale.be.

Lees meer ›

De DrugLijn 25 jaar: Chatservice breidt uit na record-drukke jaren

Persbericht

De DrugLijn bestaat 25 jaar en is uitgegroeid tot een publieksservice die veel meer doet dan bellers te woord staan. De lijn krijgt recordaantallen vragen, waardoor er nood is aan meer vrijwilligers.

Lees meer ›