Artikels

Deze artikels bundelen nieuws uit het werkveld, verslagen van studiedagen en onderzoeken, preventie-initiatieven van VAD en andere spelers in de sector, beleidsnieuws, opiniestukken, enzovoort. De meest recente artikels staan bovenaan, met de filter of zoekfunctie kan je de artikels terugvinden die voor jou relevant zijn.

Schrijf je in voor één of meerdere van onze drie nieuwsbrieven.
Zo weet je wanneer nieuwe, voor jou relevante artikels verschijnen.

15 resultaten
Gekozen filter(s): Gamen Materiaalbespreking

Online vormingen: leren over alcohol en andere drugs van achter je bureau!

Materiaalbespreking

De tijd dat je om een vorming te volgen sowieso de deur uit moest, is lang voorbij. Ook VAD kan niet achterblijven en lanceert haar eerste online modules.

Lees meer ›

Praten over alcohol, drugs en gamen in de jeugdhulpverlening

Materiaalbespreking

De inspiratiebox ‘Praten over alcohol, drugs en gamen’ wil jeugdhulpverleners ondersteunen met concrete gespreksmethodieken voor jongeren.

Lees meer ›

Werken rond alcohol en drugs met asielzoekers en vluchtelingen

Materiaalbespreking, Voorstelling projecten en initiatieven

In 2017 werd- samen met pilootcentra uit de verschillende opvangnetwerken - een draaiboek uitgewerkt, uitgetest en geïmplementeerd. In 2018 werd het project verder uitgerold naar alle opvangcentra.

Lees meer ›

Preventiemethodieken.be: methodieken, materialen en diensten voor het Vlaamse preventieve gezondheidsbeleid

Materiaalbespreking, Voorstelling projecten en initiatieven

Op 11 september lanceerde Zorg en Gezondheid deze website met de bedoeling om alle methodieken centraal te ontsluiten naar een ruimere doelgroep om zo de gezondheid van de Vlaming te bevorderen.

Lees meer ›

Een alcohol- en drugbeleid in het CAW

Materiaalbespreking

Een CAW begeleidt cliënten met heel diverse vragen of problemen, soms ook problemen met alcohol, illegale drugs, psychoactieve medicatie, gokken of gamen. Een alcohol- en drugbeleid dringt zich op.

Lees meer ›

PLAY, Een educatief pakket over verantwoord gamen en vrijetijdsbesteding

Materiaalbespreking

Met dit educatief pakket laat je jongeren tussen 12 en 14 jaar stilstaan bij hun gamegedrag. Er wordt met de jongeren gesproken over vrijetijdsinvulling en mogelijke alternatieven en hobby's.

Lees meer ›