Artikels

Deze artikels bundelen nieuws uit het werkveld, verslagen van studiedagen en onderzoeken, preventie-initiatieven van VAD en andere spelers in de sector, beleidsnieuws, opiniestukken, enzovoort. De meest recente artikels staan bovenaan, met de filter of zoekfunctie kan je de artikels terugvinden die voor jou relevant zijn.

Schrijf je in voor één of meerdere van onze drie nieuwsbrieven.
Zo weet je wanneer nieuwe, voor jou relevante artikels verschijnen.

47 resultaten
Gekozen filter(s): Cannabis

Uitgaan in Vlaanderen: minder druggebruik, meer gezond verstand

Onderzoeksbespreking

In 2018 voerde VAD voor de 7de keer een enquête over alcohol- en druggebruik uit bij bijna 700 bezoekers van clubs, dance-events en festivals. Lees de belangrijkste conclusies in dit artikel.

Lees meer ›

Gavere geeft sportclubs een duwtje in de rug

Opiniestuk

De gemeente Gavere beloonde sportclubs die zich inschreven voor het preventietraject Sportivos met extra subsidies. Een aanpak die goed werkte en die andere steden en gemeentes kan inspireren.

Lees meer ›

Eerste twee gouden clubs delen hun ervaringen met Sportivos

Algemeen, Voorstelling projecten en initiatieven

Voetbalclub Olympia Wijgmaal en volleybalclub Berg-op-Wijgmaal behaalden als eersten een gouden label in het preventietraject Sportivos. In dit artikel delen ze hun ervaringen.

Lees meer ›

Schrijf je sportclub in voor de effectevaluatie van Sportivos

Onderzoeksbespreking

Sportclubs die deelnemen aan de effectevaluatie van dit preventietraject, dragen bij aan wetenschappelijk onderzoek en kunnen bovendien een financiële bonus krijgen.

Lees meer ›

Met Sportivos winnen sportclub en gemeente

Voorstelling projecten en initiatieven

Sportivos is een preventietraject over alcohol en andere drugs in de sportclub. Sportclubs zijn ideaal om in je gemeente aan preventie te doen, want ze bereiken een groot deel van de bevolking.

Lees meer ›

Bijzonder Zonder-campagne uit de startblokken

Materiaalbespreking, Voorstelling projecten en initiatieven

De campagne met lokale invulling wordt in het najaar uitgetest in Aalter, Brugge, Keerbergen en Kortenberg. Vanaf het voorjaar 2020 ook mogelijk in jouw gemeente of stad!

Lees meer ›