Artikels

Deze artikels bundelen nieuws uit het werkveld, verslagen van studiedagen en onderzoeken, preventie-initiatieven van VAD en andere spelers in de sector, beleidsnieuws, opiniestukken, enzovoort. De meest recente artikels staan bovenaan, met de filter of zoekfunctie kan je de artikels terugvinden die voor jou relevant zijn.

Schrijf je in voor één of meerdere van onze drie nieuwsbrieven.
Zo weet je wanneer nieuwe, voor jou relevante artikels verschijnen.

22 resultaten
Gekozen filter(s): Ouders

Nog meer GRIP: online aanbod De DrugLijn breidt uit met tools voor ouders en partners

Materiaalbespreking

De DrugLijn heeft nu drie interactieve zelfzorgtools: voor kinderen, voor partners en voor ouders van mensen die problemen hebben met alcohol, illegale drugs, psychoactieve medicatie, gamen of gokken.

Lees meer ›

Elk Gezin Gezond. Een traject met de Huizen van het Kind

Voorstelling projecten en initiatieven

Hoe kan preventieve gezondheid een sterke plek in de werking van de Huizen van het Kind krijgen? Hoe kan daarbij op een proportioneel universele manier aandacht zijn voor de meest kwetsbare gezinnen?

Lees meer ›

Elk Gezin Gezond. Aan de slag rond alcohol en drugs in Huis van het Kind Kontich

Voorstelling projecten en initiatieven

Huis van het Kind Kontich werkte een plan van aanpak uit om preventief te werken rond alcohol en drugs. Wat kunnen we leren uit dit traject?

Lees meer ›

Nieuwe folder: Wat met alcohol voor, tijdens en na de zwangerschap?

Materiaalbespreking

De nieuwe folder richt zich naar alle (toekomstige) ouders. Huisartsen, vroedvrouwen en gynaecologen kunnen deze folder gebruiken in de gesprekken met hun patiënten.

Lees meer ›

De DrugLijn geeft advies aan ouders van studenten

Persbericht

Bij de start van de studententijd stellen ouders zich vaak vragen over alcohol en andere drugs. Zij kunnen nu terecht op oudersvanstudenten.druglijn.be.

Lees meer ›

Verdriet en verlies bij familieleden van mensen met een verslaving

Congresbespreking

Op de 5de (Z)onder invloed studiedag ging Prof. dr. Manu Keirse in op het leven met een 'levend verlies'. Heel herkenbaar voor naastbetrokkenen. Een verslag.

Lees meer ›