Artikels

Deze artikels bundelen nieuws uit het werkveld, verslagen van studiedagen en onderzoeken, preventie-initiatieven van VAD en andere spelers in de sector, beleidsnieuws, opiniestukken, enzovoort. De meest recente artikels staan bovenaan, met de filter of zoekfunctie kan je de artikels terugvinden die voor jou relevant zijn.

Schrijf je in voor één of meerdere van onze drie nieuwsbrieven.
Zo weet je wanneer nieuwe, voor jou relevante artikels verschijnen.

44 resultaten
Gekozen filter(s): Volwassenen

Zelf-gerapporteerd medicinaal cannabisgebruik in Vlaanderen

Onderzoeksbespreking

De UGent deed onderzoek naar cannabis om zelfverklaarde medische redenen. De profielen van de gebruikers en hun gebruikspatronen en ervaringen werden in kaart gebracht.

Lees meer ›

Tournée Minérale is overal

Persbericht

De vierde editie van Tournée Minérale is uit de startblokken. We stellen vast dat de impact verder gaat dan mensen individueel bij hun alcoholgebruik laten stilstaan. Tournée Minérale is overal.

Lees meer ›

Tournée Minérale gaat vierde editie in

Persbericht

Elk jaar neemt 1 op 5 volwassen Belgen deel aan deze maand zonder alcohol. Wie mee wil doen, kan zich inschrijven op www.tourneeminerale.be.

Lees meer ›

Nieuwe folder: Wat met alcohol voor, tijdens en na de zwangerschap?

Materiaalbespreking

De nieuwe folder richt zich naar alle (toekomstige) ouders. Huisartsen, vroedvrouwen en gynaecologen kunnen deze folder gebruiken in de gesprekken met hun patiënten.

Lees meer ›

De DrugLijn 25 jaar: Chatservice breidt uit na record-drukke jaren

Persbericht

De DrugLijn bestaat 25 jaar en is uitgegroeid tot een publieksservice die veel meer doet dan bellers te woord staan. De lijn krijgt recordaantallen vragen, waardoor er nood is aan meer vrijwilligers.

Lees meer ›

Waarom is een verslaving moeilijk te doorbreken?

Materiaalbespreking

Een nieuwe psycho-educatieve brochure legt uit hoe ons gedrag door automatismen en bewuste beslissingen gestuurd wordt. Die inzichten helpen cliënten bij het herstellen van een verslavingsprobleem.

Lees meer ›