Artikels

Deze artikels bundelen nieuws uit het werkveld, verslagen van studiedagen en onderzoeken, preventie-initiatieven van VAD en andere spelers in de sector, beleidsnieuws, opiniestukken, enzovoort. De meest recente artikels staan bovenaan, met de filter of zoekfunctie kan je de artikels terugvinden die voor jou relevant zijn.

Schrijf je in voor één of meerdere van onze drie nieuwsbrieven.
Zo weet je wanneer nieuwe, voor jou relevante artikels verschijnen.

10 resultaten
Gekozen filter(s): Jongeren Intermediairs

#drankendrugs, methodieken voor leiding, vrijwilligers en kaderleden in het jeugdwerk

Materiaalbespreking

De methodiekenmap zet in op vorming en voorlichting in het jeugdwerk. Zo kan er verantwoordelijk omgegaan worden met alcohol en andere drugs en maakt men werk van een alcohol- en drugbeleid.

Lees meer ›

Crush 2.0: Werken met jongeren rond relaties, alcohol en cannabis

Materiaalbespreking

Crush leert 16-18-jarigen op een verantwoordelijke manier omgaan met alcohol en cannabis, en daarbij zorg te dragen voor zichzelf en anderen. Het lespakket kreeg in 2017 een grondige update.

Lees meer ›

PLAY, Een educatief pakket over verantwoord gamen en vrijetijdsbesteding

Materiaalbespreking

Met dit educatief pakket laat je jongeren tussen 12 en 14 jaar stilstaan bij hun gamegedrag. Er wordt met de jongeren gesproken over vrijetijdsinvulling en mogelijke alternatieven en hobby's.

Lees meer ›

Nieuw bekendmakingsmateriaal: ‘De DrugLijn maakt je wegwijs’

Materiaalbespreking

Om het volledig aanbod van De DrugLijn voldoende in de kijker te stellen, is er nu een nieuwe affiche, een nieuwe voorstellingsflyer en een reeks van postkaartjes.

Lees meer ›

De CRAFFT: screenen naar middelengebruik bij adolescenten

Materiaalbespreking

me-ASSIST ondersteunt al een aantal jaar bij het screenen van en interveniëren bij middelenproblemen. De toevoeging van de CRAFFT zorgt ervoor dat de toolbox nu ook voor minderjarigen bruikbaar is.

Lees meer ›

Een nieuwe richtlijn voor alcoholgebruik

Visietekst, Persbericht

VAD stelt de nieuwe alcoholrichtlijn voor. Alcohol drinken is een persoonlijke keuze. Deze richtlijn helpt om te bepalen wanneer en hoe(veel).

Lees meer ›