Tournée Minérale in boekvorm: ‘30 dagen zonder alcohol’

05/12/2017

Lien Braeckevelt besliste om op haar 40e verjaardag een marathon te gaan lopen. Om haar daar optimaal op voor te bereiden, dronk ze vier maanden lang geen druppel alcohol. Het viel haar beter mee dan verwacht. Terwijl ze ermee bezig was, verzamelde ze een heleboel tips, ervaringen en recepten. Ze besloot om al die informatie te bundelen in een boek: 30 dagen zonder alcohol. Het idee was al voor de eerste Tournée Minérale ontstaan, en het boek staat dan ook los van de campagne. Maar het sluit wel mooi aan bij de actie, en staat vol recepten, tips en informatie die zeker van pas zullen komen tijdens de maand zonder alcohol.

Wetenschap en entertainment

Een maand zonder alcohol, hoe begin je daar nu aan? Wat zijn de belangrijkste redenen om te stoppen of te minderen? Wat is het effect op je lichaam? En hoe houd je het vol? Dat zijn de vragen waar het boek op ingaat.

Die informatie wordt op een luchtige manier gebracht. Lien Braeckevelt baseerde zich uiteraard op wetenschappelijk onderzoek, en ze heeft zich ook duidelijk laten inspireren door alle VAD-documentatie over alcohol. De richtlijn voor alcoholgebruik, de risico’s, de voordelen van minderen, … Het komt allemaal aan bod.

Naast die wetenschappelijke achtergrond bevat het boek ook veel lichtere stukken. Zo staan er, naast haar eigen ervaringen, ook getuigenissen van 5 andere enthousiastelingen die een maand (of langer) geen alcohol dronken. Het boek bevat ook tips, over hoe je de maand zonder alcohol gemakkelijker maakt, wat je kan doen als je ‘gezondigd’ hebt, en hoe je om kan gaan met uitdagende momenten zoals familiefeestjes. En natuurlijk deelt Lien Braeckevelt ook heel wat lekkere mocktailrecepten met haar lezers.

Salontafelboek

Al die informatie wordt in kort-maar-krachtige tekstjes gebracht. De meer wetenschappelijke stukjes, de receptjes en de ervaringen wisselen elkaar continu af, in een mooi vormgegeven boek met veel foto’s en kleur. Leuk om even in te bladeren, maar ook om van kaft tot kaft uit te lezen. Een ideaal geschenk voor onder de kerstboom, ter voorbereiding op Tournée Minérale!

Per boek gaat 1 euro naar Stichting tegen Kanker.

Interesse? Je kan het boek bestellen via deze link.

Jonathan Deleener
Stafmedewerker Communicatie