Theaterstuk "Grenzen" reist het Vlaamse land rond

Stand-upcomedy en sociale media, weddenschappen en alcohol. Hoe ver kan een spelletje 'durven of doen' gaan? En hoe bereik je wat je wilt bereiken zonder te ver te gaan? Joppe ondervindt het zelf, met een duwtje in de rug van het moslimmeisje Deriya. In de multimediale theaterproductie Grenzen gaan tieners de confrontatie aan met hun eigen grenzen, in een wereld vol diversiteit.

Benieuwd? Met de klas of school kan je dit theaterstuk boeken voor de 1e of 2e graad secundair onderwijs. Je kan dit theaterstuk boeken via de website van Theater van A tot Z. Aanvullend bij het stuk ontvang je een inspiratiebox met handvatten om verder aan de slag te gaan rond het thema alcohol, zowel met leerlingen, ouders als met het volledige schoolteam.

Maar enkel met het theaterstuk is de kous niet af. Ervaring en onderzoek leert ons dat het onvoldoende is om eenmalig aandacht te besteden aan het alcohol- en drugthema. Het is van belang om continu aandacht te besteden aan beleidsmatig werken. Dit is noodzakelijk om preventieve effecten te bekomen. De handleiding Drugbeleid op School (DOS), die je hiermee op weg helpt, zit ook in de inspiratiebox.

Het stuk is grappig, genuanceerd... een goed stuk om met de klas te zien!

Cynthia, CGG-preventiewerker alcohol en drugs

Inspiratiebox: what’s in a name?

In de inspiratiebox vind je alle educatieve materialen van VAD voor de 1e en 2e graad SO. Denk aan de pakketten Rock Zero, Crush, de folder Drink drank dronk, de poster Begin niet te vroeg en gadgets van de Druglijn. Met dit materiaal kan je leerlingen effectief en efficiënt sensibiliseren, informeren en vaardigheden bij brengen om verantwoordelijk om te gaan met alcohol.

Om ouders te betrekken en het gesprek over opvoeden en middelengebruik op gang te brengen, kan je gebruik maken van de materialen van Als kleine kinderen groot worden, dat ook in de box zit.

Nina De Paepe
Preventie Onderwijs / Middelengebruik bij mensen met een beperking