Sluiting VAD-bibliotheek

07/11/2023
Met spijt in het hart sluit VAD vanaf 1 november haar bibliotheek. Jarenlang was de VAD-bibliotheek dé referentie voor werken over middelengebruik en verslaving.

Tot op heden hebben we de collectie aangevuld met actuele relevante werken. Maar al enige jaren bleef het aantal bezoekers van de bibliotheek afnemen, net zoals het aantal uitleningen. Covid legde de werking bijna helemaal stil, nadien bleef de heropstart uit. Hoe kwaliteitsvol en uniek de collectie ook is, we kunnen niet opboksen tegen de tijdsgeest.

De boeken blijven nog een tijd in huis, voor eigen staf en voor de vormingen. Wie nog een werk uit de VAD-bibliotheek in zijn bezit heeft, kan het houden tot de uitleentermijn verstrijkt en zal dan een bericht ontvangen met de vraag het binnen te brengen. De webpagina van de bibliotheek zal ook offline worden gehaald.

De literatuursearches, een aanbod waar de leden gebruik van kunnen maken, zullen we blijven doen op vraag.

De sluiting van de bibliotheek betekent jammer genoeg ook dat we voor de huidige bibliothecaris Karolien Borghlevens niet langer een opdracht hebben binnen VAD. We zijn haar dankbaar voor de inzet en bevlogenheid die ze aan de dag legde bij de bibliotheekwerking. We wensen haar alle succes toe met haar verdere carrière.