Preventiemateriaal over middelengebruik en verkeer? Deze inventaris geeft het overzicht!

Inventaris preventiematerialen middelengebruik en verkeer

Ben je als professional op zoek naar preventiematerialen over het thema verkeer en middelengebruik (alcohol, drugs en/of psychoactieve medicatie), maar zie je door het bos de bomen niet meer? Er lijkt zoveel te bestaan en tegelijk vind je niet wat je zoekt. Om je een duidelijk overzicht te bieden van de huidige stand van zaken (van zowel VAD-materiaal, als materiaal van andere organisaties) over het thema middelengebruik en verkeer, stellen wij je graag deze inventaris voor.

Wat is het doel van deze inventaris?

Deze inventaris kan je helpen bij het vinden van het juiste preventiemateriaal voor een specifieke doelgroep (jongeren, volwassenen, ...) om zo preventieactiviteiten over het thema middelengebruik en verkeer vorm te geven. Deze inventaris is bedoeld voor preventiewerkers en andere professionelen (zoals leerkrachten).

Aan de slag!

Deze inventaris bevat zowel een overzicht van preventiematerialen geschikt voor diverse doelgroepen (Deel A) als informatief materiaal voor intermediairen zoals dossiers, factsheets, onderzoeksrapporten, … (Deel B).

De preventiematerialen geschikt voor diverse doelgroepen (Deel A) zijn ingedeeld op basis van 4 settings (onderwijs, algemene bevolking, vrije tijd en arbeid) waarin het preventiemateriaal gebruikt kan worden. Alle materialen worden voorgesteld aan de hand van materiaalfiches.

Interesse?

Kijk bij ‘Gerelateerde materialen’ hieronder, en download gratis de inventaris.

Ellen Coghe
Stafmedewerker Jeugdwerk