Maak kennis met de nieuwe VAD-medewerkers

29/06/2022
We verwelkomden in de voorbije periode vier nieuwe medewerkers. Misschien zag je een van deze gezichten al in de gangen of online? Ze stellen zich graag aan je voor.
© Ebe Daems

Tiny Devriendt, Karolien Borghlevens, Ellen Schets, Ruben Kramer

Tiny Devriendt

Ik heb Sociale Readaptatiewetenschappen gestudeerd in Leuven en een postgraduaat Integratieve Psychotherapie in Berchem. Voor ik bij VAD begon, was ik zes jaar verantwoordelijke veldwerker bij Safe ’n Sound in de regio Limburg en een tijdje ook preventiewerker voor de regio Hasselt-Diepenbeek-Zonhoven bij ZorGGroepZin. Ik ben gepassioneerd door psychedelica en psychedelische psychotherapie. Daarom ben ik me momenteel aan het specialiseren in psychedelische integratie, het integratieproces na een ceremoniële, therapeutische of recreatieve psychedelische ervaring. Ook harm reduction, gender, lgbtqi+, verslavingsmechanismen, psychoactieve middelen en psycho-educatie zijn thema's die me sterk boeien.

Op VAD begeleid ik het project rond de vormingen voor mobiele teams GGZ. Wil je hier meer over weten of heb je vragen? Contacteer me dan via tiny.devriendt@vad.be of 02 282 74 00.

Karolien Borghlevens

Begin maart ben ik gestart als bibliothecaris bij VAD. Na mijn graduaat in Bibliotheek, Documentatie en Informatiekunde aan het CVO De Nobel in Leuven, behaalde ik aan de KU Leuven eerst een Bachelor in de Taal en Letterkunde Engels-Italiaans en vervolgens een Master in de Westerse Literatuur. Voor ik begon te werken bij VAD heb ik voornamelijk als interimaris binnen het onderwijs gewerkt. Ik gaf Italiaanse les aan CVO Qrios in Maasmechelen en Tongeren. Vorig schooljaar stond ik ook voor de schoolbanken binnen het Leuvense secundair onderwijs als lerares Engels en Nederlands. Werken in een bibliotheek is altijd mijn droomjob geweest, het boekenvak is heel boeiend en steeds in evolutie, net zoals de wereld rond middelengebruik. De combinatie met werken voor Team Studie en Onderzoek zorgt ervoor dat ik elke dag nieuwe dingen bijleer, zo groei ik elke dag in mijn job.

Wie op zoek is naar een interessant artikel of een goed boek kan mij altijd bereiken via karolien.borghlevens@vad.be of via 02 423 03 55. Ik werk niet op vrijdag.

Ellen Schets

In 2001 ben ik afgestudeerd als licentiate in de rechten. Later heb ik in 2014 ook een lerarenopleiding gevolgd bij CVO Lethas. Door die opleiding ben ik terechtgekomen bij het 'Nederlands leren aan volwassen anderstaligen (NT2)'. Vandaar ben ik dan overgeschakeld naar OKAN-onderwijs (Onthaalklas voor anderstalige nieuwkomers). In mijn vrije tijd is mijn grote passie diepzeeduiken. Ik heb het geluk gehad al op enkele prachtige plekken te gaan duiken. Andere passies zijn schaken, darts, pistoolschieten en wakeboarden.

Bij VAD hou ik me vooral bezig met logistieke, personeels- en (loons)administratieve taken. Je kan me bereiken via ellen.schets@vad.be of via 02 423 03 39.

Ruben Kramer

Tijdens mijn opleiding Criminologische Wetenschappen werd ik voor het eerst gegrepen door het thema drugs en het heeft me nooit meer losgelaten. De veelzijdigheid en complexiteit van het drugfenomeen, maken het voor mij een bijzonder interessant studieobject. Na mijn studies ging ik dan ook aan de slag als onderzoeker voor het Instituut voor Sociaal Drugsonderzoek (ISD) aan de UGent. In die functie heb ik onder andere een studie uitgevoerd naar de regulering van alcoholmarketing. Daarna deed ik onderzoek naar diversiteit binnen de politie aan de faculteit Recht en Criminologie van de VUB. In het voorjaar van 2021 heb ik voor het lokaal bestuur Heist-op-den-Berg een omgevingsanalyse uitgevoerd naar druggebruik en middelengerelateerde problemen in de gemeente. Verder ben ik actief geweest als preventiewerker integrale veiligheid voor Stad Aalst. Naast mijn werkzaamheden bij VAD ben ik praktijkassistent aan de ULB voor het opleidingsonderdeel Inleiding tot de Criminologie.

Heb je vragen over, of ondersteuning nodig bij het vormgeven van een lokaal alcohol- en drugbeleid? Dan help ik je graag verder. Ik ben bereikbaar via ruben.kramer@vad.be of 02 423 03 08.