Afscheid van Freya Vander Laenen (1972-2023)

26/05/2023
© Photo by Hakan Erenler from Pexels

VAD neemt met veel droefheid afscheid van Freya Vander Laenen.

Freya legde een bijzonder parcours af doorheen de alcohol- en drugwereld waarbij ze als geen ander wetenschap, praktijk en ervaring wist te verenigen. Ooit nog preventiewerker, later onder de vleugels van Brice De Ruyver doctoraatsstudent. Nadien als onderzoeker en docent verbonden aan het Institute for International Research on Criminal Policy (IRCP) van de Universiteit Gent. Met focus op beleids- en praktijkondersteunend onderzoek. Want Freya had bijzonder veel oog voor de noden van mensen die gebruiken en mensen in herstel.

In al die gedaanten hebben we vanuit VAD met haar mogen samenwerken. Freya was niet de vrouw van grote woorden. Maar wij kunnen met een aantal woorden wel illustreren wie Freya was: gedreven, intelligent en deskundig, loyaal, zorgend, gepassioneerd, recht voor de raap, inspirerend, kritisch maar altijd ondersteunend, met humor. Authentiek vooral.

Freya, het was een plezier en een voorrecht om met je te mogen samenwerken. We willen je bedanken voor al je engagement, met steeds aandacht voor de meest kwetsbaren in onze maatschappij. We gaan je missen.

De medewerkers en raad van bestuur van VAD wensen jouw partner, familie, collega’s en vrienden veel sterkte en vooral veel mooie herinneringen.