Afscheid van Anja Schillebeeks (1971-2024)

08/05/2024
Te snel en te vroeg hebben we afscheid moeten nemen van Anja Schillebeeks.

Anja werkte haar hele loopbaan in de alcohol- en drughulpverlening, waar ze mooie realisaties achterlaat. Steeds vol energie en geloof in wat ze deed, werkte ze bij Adic, bij De Spiegel en bij Katarsis. Ze zette haar schouders onder de opstart van de Drugvrije Afdeling en het project Drugs en Detentie in de gevangenis van Hasselt. De sterke resultaten van dit project vormden nadien de hefboom voor de uitrol naar andere gevangenissen. Jarenlang ijverde ze voor de opstart van ’t Kader in Geel, een prachtig centrum waar haar naam altijd mee verbonden zal blijven.

© VAD

In 2021 werkte Anja ook een korte periode bij VAD. Voor de opstart van het project ‘VAD als vormingsinstituut’ hadden we geen betere collega kunnen dromen. Ook in dit project stapte zij met volle goesting. Betrokken en gedreven trad ze nadien toe tot het VAD-bestuur, en het dagelijks bestuur van VAD. In al die functies was ze voor VAD en voor mezelf een inspirator en sterkhouder, en bijzonder hartelijk om mee samen te werken. Want Anja was vooral ook een prachtige persoon, altijd warm en nabij, met aandacht voor de mens.

We gaan haar ontzettend missen. Onze gedachten zijn nu in de eerste plaats bij haar kinderen, haar man, haar ouders, haar familie en vrienden. We koesteren de mooie herinneringen en een grote dankbaarheid om haar gekend te hebben.

Katleen Peleman
Directeur VAD