Aan de slag in de sportsector. Train de Trainer Sportivos

Was je al aan de slag in de sportsector? Dan schotelen we je nu graag het Sportivos-totaalplaatje voor op deze Train de Trainer. Was je nog niet aan de slag in de sportsector? Dan kan de Train de Trainer het startschot zijn voor een nieuw avontuurlijk en vooral sportief parcours binnen een zeer diverse setting in Vlaanderen.

Eerst bekijken we in een notendop het overzicht van alle Sportivosmaterialen en –methodieken. Nu dat de Sportivos-puzzel compleet is, gaat het over Sportivos Brons, Zilver én Goud. Met deze drie fases kunnen sportclubs vanaf nu stap voor stap tot een volledig alcohol- en drugbeleid komen.

Daarnaast zetten we enkele good practices op een rij die we kunnen toepassen in de disseminatie en implementatie van Sportivos. Verder gaan we in op het omgaan met diverse stakeholders in de sportsector en drempels om de clubneuzen in dezelfde richting te krijgen.

Na afloop ben je klaar om Sportivos in je regio uit de startblokken te doen schieten en/of verder naar de eindmeet te begeleiden.

Praktische info

  • Wanneer: 11 oktober 2018, van 10.00 u tot 16.00 u, onthaal met koffie vanaf 9.30 u
  • Doelgroep: lokale en regionale preventiewerkers TAD (iedere Preventiewerker mag een sportfunctionaris meebrengen) en Logo’s
  • Type: Train de trainer
  • Prijs: gratis (deelnemersmap, materialen voor sportclubs, koffie en broodjeslunch). Na de uiterste inschrijvingsdatum ontvang je een bevestiging van deelname met wegbeschrijving naar VAD.
  • Aantal deelnemers: minimum 10 en maximum 25
  • Begeleiders: Hanna Peeters (VAD), Karen Vanmarcke (VAD) en Johan Jongbloet (VAD)

Meer info

Inhoud

Met het Sportivos preventietraject werkt een sportclub op maat en op haar eigen tempo aan een alcohol- en drugbeleid. De club kiest zelf hoever ze gaat in haar engagement: willen ze eens proeven van Brons? Is de interesse gewekt voor Zilver? Of leidt de competitiegeest hen uiteindelijk volledig naar Goud?

Stap voor stap wordt gewerkt aan het creëren van een draagvlak bij de verschillende actoren en spilfiguren in de club. In Brons gaan we aan de slag met sleutelfiguren in de club, zoals de clubbestuurders en het kantinepersoneel. In Zilver ligt de focus op de sporters zelf. En in Goud worden de ouders en supporters meegenomen in het Sportivos-verhaal. Het uiteindelijke doel is om een aangename en gezellige clubsfeer te creëren waarin iedereen zich welkom voelt.

Na afronding van het volledige traject, kan de sportclub op een zelfstandige manier de engagementen van de club op vlak van alcohol en andere drugs levend houden, dankzij de alcohol- & drugcoach die werd opgeleid in Sportivos Zilver.


Inschrijven

enkel via inschrijvingsformulier inclusief vragenlijst, en voor 28 september 2018