Artikels

Deze artikels bundelen nieuws uit het werkveld, verslagen van studiedagen en onderzoeken, preventie-initiatieven van VAD en andere spelers in de sector, beleidsnieuws, opiniestukken, enzovoort. De meest recente artikels staan bovenaan, met de filter of zoekfunctie kan je de artikels terugvinden die voor jou relevant zijn.

Schrijf je in voor één of meerdere van onze drie nieuwsbrieven.
Zo weet je wanneer nieuwe, voor jou relevante artikels verschijnen.

16 resultaten
Gekozen filter(s): Congresbespreking

Presentaties VAD-studiedag 2018 online

Congresbespreking

Aan nieuwe uitdagingen geen gebrek... dat konden de deelnemers van de VAD-studiedag op 28 november alvast vaststellen. Wie er niet bij kon zijn, vindt hier de presentaties online.

Lees meer ›

Big data en middelengebruik. Mogelijkheden en beperkingen voor preventie en hulpverlening.

Congresbespreking

Big data analyse is een hot topic in de gezondheidszorg. Het was ook het thema van het 15de Onderzoeksplatform Middelengebruik. Het werd een boeiende namiddag. Een verslag voor wie er niet bij was.

Lees meer ›

Presentaties VAD-studiedag 2017 online

Congresbespreking

De VAD-studiedag (24/11) met schitterende intermezzo's van Villa Voortman, was een voltreffer. Wie er niet bij kon zijn, vindt hier de presentaties online.

Lees meer ›

Handig in gebruik. Implementatie in theorie en praktijk

Congresbespreking

Hoe op een onderbouwde en gestructureerde manier een disseminatieplan opstellen? Wat kunnen we leren van het DIOS-project uit Duitsland? En welke inzichten leverden de discussietafels op? Een verslag.

Lees meer ›

Zit herstel in het DNA van de TG?

Congresbespreking

De Belgische Federatie voor Therapeutische Gemeenschappen organiseerde een studiedag over herstelgerichte zorg. Een verslag over zelfregulatie, executief functioneren, duaal procesmodel, ...

Lees meer ›

(Z)onder invloed? Als gamen meer is dan een spel.

Congresbespreking

Een verslag van de studiedag over problematisch gamen in het gezin, van VAD en De DrugLijn. Je kan hier ook de presentaties van de studiedag downloaden.

Lees meer ›