Artikels

Deze artikels bundelen nieuws uit het werkveld, verslagen van studiedagen en onderzoeken, preventie-initiatieven van VAD en andere spelers in de sector, beleidsnieuws, opiniestukken, enzovoort. De meest recente artikels staan bovenaan, met de filter of zoekfunctie kan je de artikels terugvinden die voor jou relevant zijn.

Schrijf je in voor één of meerdere van onze drie nieuwsbrieven.
Zo weet je wanneer nieuwe, voor jou relevante artikels verschijnen.

11 resultaten
Gekozen filter(s): Sport

Het toilet, de plek om het over wedden op sportwedstrijden te hebben

Materiaalbespreking

Wedden op sportwedstrijden heeft tijdens het WK voetbal heel wat stof doen opwaaien. Ook VAD/De DrugLijn lanceerde de Altijd prijs-campagne. Het sensibiliseren gaat ook verder na het WK.

Lees meer ›

Sportclubs als ideale setting voor gezondheidspromotie

In dit artikel kom je te weten waarom een sportclub er alle baat bij heeft om binnen de werking aan alcohol- en drugpreventie te doen.

Lees meer ›

Wat zegt de wet over alcohol?

Algemeen

Er bestaan verschillende wetten voor het regelen van de productie, het schenken en de verkoop van alcohol. We lichten de belangrijkste hier toe.

Lees meer ›

De kracht van beelden: het YouTube-kanaal van VAD

Materiaalbespreking

Een selectie van filmpjes over de alcohol- en drugthematiek en gedragsverslavingen, over motiverende gespreksvoering, over verschillende vormen van hulpverlening, ... vind je hier.

Lees meer ›

FYFA: een Europees project over alcohol in het jeugdvoetbal

Onderzoeksbespreking, Voorstelling projecten en initiatieven

Wat is de rol van alcohol in het jeugdvoetbal? Op die vraag helpt VAD een antwoord formuleren als partner in het Europese FYFA-project.

Lees meer ›

Gezondheidsconferentie 2016: de gezonde keuze wordt de makkelijke keuze

Persbericht, Congresbespreking

Op de gezondheidsconferentie werd de overkoepelende gezondheidsdoelstelling vastgelegd. De persmededeling van de minister geeft meer informatie.

Lees meer ›