Artikels

Deze artikels bundelen nieuws uit het werkveld, verslagen van studiedagen en onderzoeken, preventie-initiatieven van VAD en andere spelers in de sector, beleidsnieuws, opiniestukken, enzovoort. De meest recente artikels staan bovenaan, met de filter of zoekfunctie kan je de artikels terugvinden die voor jou relevant zijn.

Schrijf je in voor één of meerdere van onze drie nieuwsbrieven.
Zo weet je wanneer nieuwe, voor jou relevante artikels verschijnen.

34 resultaten
Gekozen filter(s): Onderwijs

VAD-leerlingenbevraging 2016-2017

Persbericht, Onderzoeksbespreking

Jaarlijks bundelt VAD de resultaten van de leerlingenbevraging in een syntheserapport, representatief voor Vlaamse jongeren in het secundair onderwijs.

Lees meer ›

Het toilet, de plek om het over wedden op sportwedstrijden te hebben

Materiaalbespreking

Wedden op sportwedstrijden heeft tijdens het WK voetbal heel wat stof doen opwaaien. Ook VAD/De DrugLijn lanceerde de Altijd prijs-campagne. Het sensibiliseren gaat ook verder na het WK.

Lees meer ›

Preventiemateriaal over middelengebruik en verkeer? Deze inventaris geeft het overzicht!

Materiaalbespreking

Over middelengebruik in het verkeer bestaat er heel wat. Zowel VAD- als ander materiaal wordt in deze inventaris opgelijst, voor onderwijs, algemene bevolking, vrijetijd en arbeid.

Lees meer ›

Studenten en middelengebruik: meesten hebben het onder controle, maar grote groep ook niet

Persbericht, Onderzoeksbespreking

Elke vier jaar organiseert VAD samen een enquête over middelengebruik bij studenten in het hoger onderwijs. Dit zijn de conclusies van de bevraging die plaatsvond in 2017.

Lees meer ›

Crush 2.0: Werken met jongeren rond relaties, alcohol en cannabis

Materiaalbespreking

Crush leert 16-18-jarigen op een verantwoordelijke manier omgaan met alcohol en cannabis, en daarbij zorg te dragen voor zichzelf en anderen. Het lespakket kreeg in 2017 een grondige update.

Lees meer ›

PLAY, Een educatief pakket over verantwoord gamen en vrijetijdsbesteding

Materiaalbespreking

Met dit educatief pakket laat je jongeren tussen 12 en 14 jaar stilstaan bij hun gamegedrag. Er wordt met de jongeren gesproken over vrijetijdsinvulling en mogelijke alternatieven en hobby's.

Lees meer ›