Artikels

Deze artikels bundelen nieuws uit het werkveld, verslagen van studiedagen en onderzoeken, preventie-initiatieven van VAD en andere spelers in de sector, beleidsnieuws, opiniestukken, enzovoort. De meest recente artikels staan bovenaan, met de filter of zoekfunctie kan je de artikels terugvinden die voor jou relevant zijn.

Schrijf je in voor één of meerdere van onze drie nieuwsbrieven.
Zo weet je wanneer nieuwe, voor jou relevante artikels verschijnen.

42 resultaten

Zelftests en Kennistests opgefrist op De DrugLijn-website

Materiaalbespreking

De DrugLijn biedt al bijna tien jaar een reeks van zelf- en kennistests aan op haar website. Om ze extra in de kijker te zetten, werden die pagina’s nu opgefleurd met tekeningen en heldere lay-out.

Lees meer ›

(Z)onder invloed? Als gamen meer is dan een spel.

Congresbespreking

Een verslag van de studiedag over problematisch gamen in het gezin, van VAD en De DrugLijn. Je kan hier ook de presentaties van de studiedag downloaden.

Lees meer ›

Overleven met een olifant in huis: seksueel trauma en middelenafhankelijkheid

Congresbespreking

De talrijke opkomst op deze studiedag suggereerde wellicht de nood aan meer openheid over dit thema. De sprekers waren boeiend en kregen bij momenten de zaal volledig stil.

Lees meer ›

Een nieuw CAP in de startblokken

Beleidsnieuws

Als de Vlaamse overheid het dossier goedkeurt, worden de Centrale Aanmeldingspunten voor drugverslaafden TANDEM: Toeleiding en Aanmelding Na Detentie En Meer.

Lees meer ›

Ondersteuning minderjarige en volwassen kinderen van ouders met een afhankelijkheidsprobleem

Algemeen

Zowel minderjarige als volwassen KOAP lijden onder de huidige of vroegere situatie thuis. Hoe kan je hen als professional ondersteunen?

Lees meer ›

Informatie en hulp op maat van KOAP

Algemeen

Er is heel wat informatie, steun en begeleiding voor Kinderen van Ouders met een Afhankelijkheidsprobleem (KOAP). Zowel voor meerderjarigen, als voor minderjarigen. Dit artikel geeft een overzicht.

Lees meer ›