Artikels

Deze artikels bundelen nieuws uit het werkveld, verslagen van studiedagen en onderzoeken, preventie-initiatieven van VAD en andere spelers in de sector, beleidsnieuws, opiniestukken, enzovoort. De meest recente artikels staan bovenaan, met de filter of zoekfunctie kan je de artikels terugvinden die voor jou relevant zijn.

Schrijf je in voor één of meerdere van onze drie nieuwsbrieven.
Zo weet je wanneer nieuwe, voor jou relevante artikels verschijnen.

32 resultaten

Aan de slag met Tournée Minérale, een maand zonder alcohol

Voorstelling projecten en initiatieven

Tournée Minérale roept alle Belgen op om in februari 2017 geen alcohol te drinken. In dit artikel lees je hoe jij, als professional, de campagne mee kan ondersteunen.

Lees meer ›

EUSPR-conferentie Berlijn: state of the art preventiewetenschap

Congresbespreking

In de 7e editie van het EUSPR-congres kwamen de laatste onderzoeksresultaten rond preventie van pakweg pesten, gamen, geweldpleging of beweging aan bod.

Lees meer ›

Visieontwikkeling onlinehulp

Materiaalbespreking

Van plan om online aan de slag te gaan in je organisatie? Of nood aan een duidelijk kader of een duidelijke positionering van onlinehulp in jullie werking? Zo pak je het aan!

Lees meer ›

Herstelgerichte verslavingszorg en inzet van ervaringskennis

In Vlaanderen wordt er gewerkt naar een meer ‘herstelgerichte’ verslavingszorg en geestelijke gezondheidszorg. Maar wat is er nu zo nieuw aan dat 'herstel'?

Lees meer ›

EUFASD 2016

Congresbespreking

Een verslag van de Europese conferentie over foetaal alcohol spectrum stoornis (FASD) met aandacht voor initiatieven in het ganse interventiecontinuüm.

Lees meer ›

Verslag 40 jaar De Kiem "Ervaren in herstel"

Congresbespreking

De verslavingszorg heeft wat betreft herstelgerichte zorg en ervaringsdeskundigheid al een lange weg afgelegd. Deze twee thema's winnen ook in de geestelijke gezondheidszorg aan belang.

Lees meer ›