Artikels

Deze artikels bundelen nieuws uit het werkveld, verslagen van studiedagen en onderzoeken, preventie-initiatieven van VAD en andere spelers in de sector, beleidsnieuws, opiniestukken, enzovoort. De meest recente artikels staan bovenaan, met de filter of zoekfunctie kan je de artikels terugvinden die voor jou relevant zijn.

Schrijf je in voor één of meerdere van onze drie nieuwsbrieven.
Zo weet je wanneer nieuwe, voor jou relevante artikels verschijnen.

163 resultaten
Gekozen filter(s):

Alcohol aanwezig in 22% van soap-scènes

Onderzoeksbespreking

Hoeveel alcohol zit er in soaps? Medewerkers van VAD screenden tien afleveringen van Familie (VTM) en tien van Thuis (Eén).

Lees meer ›

Zit herstel in het DNA van de TG?

Congresbespreking

De Belgische Federatie voor Therapeutische Gemeenschappen organiseerde een studiedag over herstelgerichte zorg. Een verslag over zelfregulatie, executief functioneren, duaal procesmodel, ...

Lees meer ›

8% meer én diversere vragen voor De DrugLijn in 2016

Persbericht

2016 werd voor De DrugLijn het op twee na drukste jaar ooit. In totaal werden 6.544 bellers, skypers, mailers en chatters anoniem verder geholpen. Zoals steeds maakt de lijn een analyse van het jaar.

Lees meer ›

VAD-jaarverslag 2016

Algemeen

In dit jaarverslag lees je meer over de werking van VAD en krijg je een aantal hoogtepunten van het voorbije jaar.

Lees meer ›

De CRAFFT: screenen naar middelengebruik bij adolescenten

Materiaalbespreking

me-ASSIST ondersteunt al een aantal jaar bij het screenen van en interveniëren bij middelenproblemen. De toevoeging van de CRAFFT zorgt ervoor dat de toolbox nu ook voor minderjarigen bruikbaar is.

Lees meer ›

Nieuwe materialen psychoactieve medicatie

Materiaalbespreking

Psychoactieve medicatie wordt steeds meer voorgeschreven en gebruikt. VAD ontwikkelde een aantal nieuwe materialen, die ondersteuning bieden bij het omgaan met deze middelen.

Lees meer ›