Artikels

Deze artikels bundelen nieuws uit het werkveld, verslagen van studiedagen en onderzoeken, preventie-initiatieven van VAD en andere spelers in de sector, beleidsnieuws, opiniestukken, enzovoort. De meest recente artikels staan bovenaan, met de filter of zoekfunctie kan je de artikels terugvinden die voor jou relevant zijn.

Schrijf je in voor één of meerdere van onze drie nieuwsbrieven.
Zo weet je wanneer nieuwe, voor jou relevante artikels verschijnen.

196 resultaten
Gekozen filter(s):

Tournée Minérale: Deelnemers drinken nog steeds minder alcohol

Persbericht

Tournée Minérale is terug! En goed nieuws: door mee te doen, kweek je wel degelijk gezonde gewoontes aan. UGent onderzocht en concludeerde dat deelnemers na een half jaar nog steeds minder drinken.

Lees meer ›

Tournée Minérale in boekvorm: ‘30 dagen zonder alcohol’

Leestip

Voor haar 40e verjaardag ging Lien Braeckevelt een dubbele uitdaging aan: ze ging een marathon lopen, en een maand lang geen alcohol drinken. Ze bundelde haar ervaringen nu in een leuk boek.

Lees meer ›

Aan de slag met Tournée Minérale, een maand zonder alcohol

Voorstelling projecten en initiatieven

Tournée Minérale roept alle Belgen op om in februari geen alcohol te drinken. In dit artikel lees je hoe jij, als professional, de campagne mee kan ondersteunen.

Lees meer ›

Methadon en borstvoeding

Algemeen

Borstvoeding heeft tal van voordelen. Vrouwen die methadon gebruiken, kunnen borstvoeding geven. Er zijn wel enkele voorwaarden.

Lees meer ›

Wat zegt de wet over alcohol?

Algemeen

Er bestaan verschillende wetten voor het regelen van de productie, het schenken en de verkoop van alcohol. We lichten de belangrijkste hier toe.

Lees meer ›

Presentaties VAD-studiedag online

Congresbespreking

De VAD-studiedag (24/11) met schitterende intermezzo's van Villa Voortman, was een voltreffer. Wie er niet bij kon zijn, vindt hier de presentaties online.

Lees meer ›