Artikels

Deze artikels bundelen nieuws uit het werkveld, verslagen van studiedagen en onderzoeken, preventie-initiatieven van VAD en andere spelers in de sector, beleidsnieuws, opiniestukken, enzovoort. De meest recente artikels staan bovenaan, met de filter of zoekfunctie kan je de artikels terugvinden die voor jou relevant zijn.

Schrijf je in voor één of meerdere van onze drie nieuwsbrieven.
Zo weet je wanneer nieuwe, voor jou relevante artikels verschijnen.

173 resultaten
Gekozen filter(s):

Vlucht naar Avatar

Materiaalbespreking

Vlucht naar Avatar is een lessenpakket over gamen. Met verschillende activerende werkvormen versterkt Vlucht naar Avatar de kennis, het inzicht en de vaardigheden van 10- tot 12-jarigen.

Lees meer ›

Welke zorg voor wie in de toekomst?

Wat is een ideaal zorgpad? Hoe wenselijk is een instrument voor zorgzwaartemeting? Welk verwijsmodel om de beste behandelopties te kiezen? Ervaringen uit Nederland gekoppeld aan die uit Vlaanderen.

Lees meer ›

Nieuw bekendmakingsmateriaal: ‘De DrugLijn maakt je wegwijs’

Materiaalbespreking

Om het volledig aanbod van De DrugLijn voldoende in de kijker te stellen, is er nu een nieuwe affiche, een nieuwe voorstellingsflyer en een reeks van postkaartjes.

Lees meer ›

Zelfhulpboekje verhoogt weerbaarheid ouders gebruikende kinderen

Materiaalbespreking

Ouders van gebruikende kinderen voelen zich vaak bezorgd en machteloos. Het zelfhulpboekje is één van de middelen om hen te ondersteunen. Hoe kunnen ze grenzen stellen zonder schuldgevoel?

Lees meer ›

The beauty of the beast: Animalcoholics

Ooit al eens een varken laveloos aan de toog zien hangen? Of een paard dat zo dronken is dat het niet meer op zijn benen kan staan? Maak kennis met de zatte beestenboel van Frieke Janssens.

Lees meer ›

Handig in gebruik. Implementatie in theorie en praktijk

Congresbespreking

Hoe op een onderbouwde en gestructureerde manier een disseminatieplan opstellen? Wat kunnen we leren van het DIOS-project uit Duitsland? En welke inzichten leverden de discussietafels op? Een verslag.

Lees meer ›