Artikels

Deze artikels bundelen nieuws uit het werkveld, verslagen van studiedagen en onderzoeken, preventie-initiatieven van VAD en andere spelers in de sector, beleidsnieuws, opiniestukken, enzovoort. De meest recente artikels staan bovenaan, met de filter of zoekfunctie kan je de artikels terugvinden die voor jou relevant zijn.

Schrijf je in voor één of meerdere van onze drie nieuwsbrieven.
Zo weet je wanneer nieuwe, voor jou relevante artikels verschijnen.

145 resultaten
Gekozen filter(s):

Een nieuwe richtlijn voor alcoholgebruik

Persbericht

VAD stelt de nieuwe alcoholrichtlijn voor. Alcohol drinken is een persoonlijke keuze. Deze richtlijn helpt om te bepalen wanneer en hoe(veel).

Lees meer ›

Mensen met een migratieachtergrond vertellen over hun middelengebruik

Onderzoeksbespreking

Op welke manier hebben taboe, schaamte en sociale druk, gebrek aan informatie, etnische identiteitsvorming, acculturatiestress en gepercipieerde discriminatie een invloed op het middelengebruik?

Lees meer ›

Het ‘European Research Network on Illicit Drugs (ERANID)’ loopt op zijn eind

Onderzoeksbespreking

Het doel van ERANID is om grensoverschrijdend onderzoek over illegale drugs in de Europese Unie te versterken. Er staan nog een aantal projecten in de steiger en er komt mogelijks een vervolg.

Lees meer ›

Uitgelezen! 0% Alcohol en zwangerschap

Boekbespreking

Een ideaal boek voor wie op korte tijd meer wil weten over de effecten van alcohol en FASD, weinig tijd heeft en niet graag wetenschappelijke literatuur leest!

Lees meer ›

Overleven met een olifant in huis: seksueel trauma en middelenafhankelijkheid

Congresbespreking

De talrijke opkomst op deze studiedag suggereerde wellicht de nood aan meer openheid over dit thema. De sprekers waren boeiend en kregen bij momenten de zaal volledig stil.

Lees meer ›

Conferentie geeft startschot voor ambitieuze hervormingen in de eerste lijn

Congresbespreking

Een kleine duizend zorgverleners en stakeholder uit de eerstelijnsgezondheidszorg namen op 16 februari deel aan de conferentie waar de toekomst voor hun sector werd uitgetekend.​

Lees meer ›